Garsus futbolininkas pasakojo: „Mano „storiuose“ pažymėti svarbiausi dalykai, kuriuos išgirdę sužinosite daugiau apie nuostabų darbą, kurį atlieka Iryna ir tokie kaip ji sveikatos priežiūros darbuotojai. Medikė gelbėja gyvybes Ukrainoje. Prašome paremti @UNICEF kuo galite ir tokius žmones kaip Iryna“.

Vaizdo įrašuose, pasidalintuose D. Beckhamo paskyroje, Iryna, kurios pavardė buvo neatskleista, paaiškinto, kad paprastai „taikos metu“ moteris taip pat dirba ir vaikų anesteziologe, rašoma people.com.

Vasario pabaigoje prasidėjus Rusijos puolimui Ukrainoje, Iryna vėlesniuose „Instagram Story“ įrašuose pasakojo, kad jos pareigos pasikeitė: „Iškraunu krovinius, dirbu logistikos srityje ir siūlau ligoniams emocinę paramą“.

Pasakodama apie pirmąsias Rusijos invazijos dienas į Ukrainą, gydytoja sakė, kad pacientai buvo evakuoti į rūsį, nors intensyviosios terapijos skyriuje gulėję kūdikiai, nepaisant rizikos, turėjo likti ten kur ir buvo, nes jiems reikalingos įrangos gydytojai perkelti negalėjo.

Akimirka iš Charkovo ligoninės

„Pirmosios dienos buvo pačios sunkiausios“, – sakė ji. „Turėjome išmokti dirbti su smūgių ir sprogimų akivaizdoje. Tikriausiai dar ir dabar rizikuojame savo gyvybėmis, bet visiškai apie tai negalvojame. Mes mylime savo darbą“, – kalbėjo Irina.

Akimirka iš Charkovo ligoninės

D. Beckhamo vaizdo įrašų komentaruose UNICEF, kuri dirbo su buvusiu sportininku rinkdama lėšas Ukrainai, pakomentavo: „Ačiū Davidai Beckhamai už jūsų herojišką darbą ir visiems, kurie padėjo.“.

D. Beckhamas ir jo žmona V. Beckham per savo fondą UNICEF paskelbė skubų kreipimąsi, teigdami, kad teikia neatidėliotiną pagalbą vaikams ir šeimoms, nukentėjusioms nuo konflikto Ukrainoje.

Karo Ukrainoje detalės keičiasi kasdien, tačiau jau pranešama, kad žuvo arba buvo sužeisti šimtai civilių, įskaitant vaikus. Jungtinių Tautų teigimu, milijonai ukrainiečių iš šalies pabėgo.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazija visame pasaulyje sulaukė pasmerkimo ir vis griežtesnių ekonominių sankcijų Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją