Putinas stovėjo Lužnikų stadione, vilkėdamas beveik 12 tūkstančių eurų kainuojančią itališką „Loro Piana“ striukę, nepaisant Vakarų sankcijų žlugdomos jo šalies ekonomikos. Jis kreipėsi į susirinkusius rusus, šie mojavo vėliavomis ir plakatais su raide „Z“, tapusia invazijos į Ukrainą simboliu.

Toks V. Putino įvaizdis nustebino ne vieną – netrukus jo apranga imta aptarti socialiniuose tinkluose, žmonės tikino nesuprantantys tokio prezidento pasirinkimo.

Tiesa, tai ne vienintelis nesusipratimas, įvykęs penktadienį vykusiame renginyje. Per šį renginį įvyko keistas incidentas – Rusijos valstybinė televizija staiga nutraukė Vladimiro Putino kalbą ir ėmė rodyti kitus vaizdus.

Vaizdo įrašuose socialinėje medijoje matyti, kad stadionas, kur 2018 m. buvo žaidžiamos pasaulio futbolo čempionato finalinės rungtynės, yra sausakimšas. Skelbiama, kad didžioji dalis dalyvių susirinko už užmokestį.

Apie tai liudija ir įrašai socialiniuose tinkluose. Viename skelbime siūloma 300 rublių.

„Mačiau pranešimų ir apie didesnes sumas – iki 1 400 rublių. Regis, dauguma aukščiausiųjų Kremliaus valdininkų nedalyvaus, nes bijo „teroristinio išpuolio“, – rašoma socialiniame tinkle „Twitter“.

Renginiui prasidėjus pasirodė ir vasario 24 d. karą Ukrainoje pradėjęs V. Putinas.

Per valstybinę televiziją rodytos transliacijos metu V. Putinas sakė kalbą Maskvos Lužnikų stadione, tačiau staiga jo kalba buvo nutraukta ir pradėtas rodyti Olego Gazmanovo pasirodymas. Kiek vėliau Kremlius paaiškino, kad V. Putino kalba nutraukta dėl „gedimo serveryje“.

V. Putinas gyrė savo karius, kurie neva toliau „didvyriškai kovoja“ Ukrainoje.

Ukrainos ir JAV žvalgybos duomenimis, Rusija Ukrainoje neteko didžiulio skaičiaus karių. Ukraina tvirtina, kad jų žuvo apie 14 tūkst., JAV žvalgyba pateikia mažesnį skaičių – 7 tūkst.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės