Kuriuo iš turimų 142 mln. svarų vertės šarvuotų limuzinų šiuo metu važinėjasi Rusijos prezidentas, nustatyti labai sunku. Skelbiama, kad visuose pritaikytos ypatingos saugumo priemonės, o interjero prabanga tiesiog gniaužia kvapą.

Pirmą kartą šie limuzinai pristatyti per ketvirtąją V. Putino inauguraciją – tai buvo transporto priemonės, kuriomis vyksta į prašmatnią ceremoniją Kremliuje 2018 metais.

„Aurus Senat“ limuzinai – tarsi mobilios tvirtovės, kuriose prabanga nenusileidžia aukščiausiems saugumo reikalavimams. Nors vizualiai šios transporto priemonės – tarsi iš akies luptos „Rolls-Royce“, Rusijos prezidento limuzino variklis gamintas padedant „Porsche“. Visgi, šiame limuzine nerasite kai kurių aukštųjų technologijų sprendimų, kurių tarsi jame būtų galima tikėtis. Pavyzdžiui, V. Putinas nenorėjo savo automobilyje nei „Android“, nei „Apple“ operacinės sistemos – viskas dėl saugumo ir paranojos, esą, bus šnipinėjamas Vakarų.

Vladimiro Putino limuzinas

Limuzino interjere – medis ir ėriuko oda, o viduje – 6,6 litro talpos V12 variklis.

Rusijos prezidento transporto priemonė sveria 6500 kilogramų ir gali apsaugoti keleivius net ir avarijos po vandeniu atveju. Jis taip pat neperšaunamas ir atsparus bomboms, nors dėl savaime suprantamų priežasčių visos šio limuzino saugumo įmantrybės viešai neskelbiamos.

Tiesą sakant, V. Putino limuzinas ne tik nenusileidžia, bet galbūt netgi lenkia Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno transporto priemonę. Pastarojo „Cadillac“ markės automobilis, turintis pravardę „Monstras“, padengtas beveik 13 centimetrų storio karinio lygio šarvais, aprūpintas neperšaunamomis padangomis. Neperšaunamas net ir degalų bakas, tokiu būdu pasirūpinant, kad nesprogs net ir pataikius raketai. Bet to, ypatinga ir komunikacijų sistema, suteikianti prezidentui galimybę paskambinti bet kam į bet kurį pasaulio kraštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės