Jau 1990 metais pats A. Schwarzeneggeris pradėjo važinėti į Sovietų Sąjungą, o vėliau – ir į Rusiją. Ir ten dar kartą sutiko J. Vlasovą, kai buvo filmuojamas filmas „Raudonoji aušra“ – jie šiltai bendravo visą dieną. J. Vlasovas jam padovanojo žydrą puodelį, kurį A. Schwarzeneggeris saugo iki pat šiandien.

„Mane visada įkvėpdavo rusų širdys ir stiprybė, todėl leiskite jums pasakyti tiesą apie karą Ukrainoje. Niekam nepatinka, kai kritikuodama jų valdžia, bet aš vis tiek pasisakysiu. Jūsų valdžia sako, kad šio karo tikslas – „denacifikuoti“ Ukrainą. Tai netiesa. Ukraina – europietišką prezidentą turinti šalis, tris jo tėvo brolius nužudė nacistai. Karą pradėjo ne Ukraina, o Rusijos valdžia“, – kalbėjo A. Schwarzeneggeris.


Jis pridūrė, kad Rusijos valdžia apgaudinėja tiek savo žmones, tiek karius: „Nenoriu, kad jus suluošintų fiziškai ir morališkai – kaip kad per karą nutiko mano tėvui. Tai ne gynybos karas, tai neteisėtas puolamasis karas“.

A.Schwarzeneggeris akcentavo norįs, kad rusai kažkokiu būdu įveiktų propagandą ir dezinformaciją, sužinotų tiesą ir imtų ja dalintis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją