Ji turėjo dalyvauti parodomosiose žirgų lenktynėse, kad įteiktų apdovanojimus Karalienės motinos čempionų lenktynių nugalėtojo savininkui, raiteliui ir treneriui.

74 metų kunigaikštienės ir 73 metų princo Charleso pranešimus skelbiantys Klarenso rūmai naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad Camilla renginyje nedalyvaus. Daugiau informacijos jie nepateikė.

Praėjusį mėnesį Camillai ir jos sutuoktiniui testu buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija. Britų žiniasklaida skelbė, kad ji šiek tiek kosėjo, o sveikdama vengė didelio krūvio.

Antradienį jiedu su princu Charlesu dalyvavo artėjančiai Šv. Patriko dienai skirtame renginyje Airijos kultūros centre vakarų Londone, o pirmadienį dalyvavo pamaldose, skirtose Tautų Sandraugos dienai paminėti.

Tačiau vakare numatytame susitikime su užsienio šalių diplomatais ji jau nedalyvavo.

Praėjusią savaitę Klarenso rūmuose vykusiame renginyje ji sakė, kad „sirgo tris savaites ir vis dar negali atsigauti“.

„Veikiausiai tuoj pradėsiu kosėti ir springti“, – sakė ji.

Kitą savaitę Charlesas ir Camilla turėtų vykti į Airiją.

Karalienei Elžbetai II praėjusį mėnesį taip pat buvo patvirtinta COVID-19. Pasak Bakingamo rūmų, monarchei pasireiškė „lengvi“ ligos simptomai ir ji buvo priversta atšaukti savo susitikimus.

Pirmadienį karalienė nedalyvavo Sandraugos dienos minėjimo pamaldose. Sakoma, kad tai daugiau susiję su jos mobilumo galimybėmis nei su COVID-19 pasekmėmis.

Kitą mėnesį 96-ąjį gimtadienį minėsianti Elžbieta II buvo pastebėta vaikštanti su lazdele ir neseniai išgirsta sakanti: „Ką gi, matote, aš negaliu judėti.“