V. Putinas yra turėjęs ne vieną šunį, ožką ir net tigrų, bet labiausiai mylėjo Koni.

Koni į pasaulį atėjo 1999 m. Pamaskvyje įsikūrusiame Ypatingųjų situacijų ministerijos kinologijos centre. Ją V. Putinui padovanojo dabartinis šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu 2000-ųjų gruodį.

Rusijos lyderis stipriai prisirišo prie kalaitės, jinai visur jį lydėdavo. Oponentai juokaudavo – jei V. Putinas paskirtų Koni savo įpėdine, 40 proc. rinkėjų tikrai atiduotų jai savo balsus.

Vladimiro Putino šuo

Koni dažnai dalyvaudavo svarbiuose susitikimuose ir yra mačiusi ne vieną pasaulio šalių lyderį, atvykusį vizito į Rusiją. Ji visada apuostydavo svečius, o tai stipriai sutrikdė tuometinę Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, kai 2007 m. ji lankėsi Rusijoje aptarti energijos tiekimo klausimų ir viešėjo V. Putino užmiesčio rezidencijoje Sočyje. Vokietijos kanclerė bijojo šunų po to, kai 1995 m. vienas keturkojis ją užpuolė ir apkandžiojo. Teigiama, kad V. Putinas pasikvietė savo juodą labradorę, o ją pamačiusi A. Merkel akivaizdžiai išsigando.

Vienas liudininkas pasakojo, kad tada V. Putinas su pasitenkinimu šypsojosi ir apsimestinai nekaltu balsu pasiteiravo: „Tikiuosi, šuo jūsų neerzina? Ji labai draugiška, tikrai nieko blogo nepadarys.“

Sunerimusi A. Merkel atsakė: „Na, žurnalistų tikrai neėda.“

Po to nutikimo Vokietijos kanclerė sakė grupelei žurnalistų: „Suprantu, kodėl jis taip elgiasi – nori įrodyti, kad yra vyras. Jis bijo savo silpnumo. Rusija nieko neturi – nei sėkmingos politikos, nei ekonomikos. Tik tai turi.“

Po kelerių metų, 2016-aisiais V. Putinas atsiprašė ir sakė vokiečių laikraščiui „Bild“ nenorėjęs sukelti A. Merkel nemalonių jausmų: „Norėjau kuo nors ją pradžiuginti. Kai sužinojau, kad ji nemėgsta šunų, atsiprašiau.“

Buvęs JAV prezidentas George‘as W. Bushas irgi turėjo garbės susipažinti su Koni. Pirmiausia, kai V. Putinas lankėsi Amerikoje, jos prezidentas parodė V. Putinui škotų terjerą Barney, kuris „niekada nekalba apie politiką ir yra ištikimas draugas“, o Rusijos lyderis pasišaipė iš nedidelio šuns.

Kitais metais G. W. Bushas su žmona Laura vyko vizito į Rusiją, savaime suprantama, V. Putino rezidencijoje turėjo garbės susipažinti su Koni.

Pasak tuometinio JAV vadovo, V. Putinas, tada jam sako: „Parodysiu jums savo šunį.“ Atsakiau – gerai. Niekada nepamiršiu – matau, kaip atbėga didžiulis rusiškas šuo. O V. Putinas sako: „Didesnis, tvirtesnis ir greitesnis už Barney“.

G. W. Bushas vėliau papasakojo šią istoriją Kanados premjerui Stephenui Harteriui, o šis pakomentavo: „Gerai, kad tik šunį parodė.“

V. Putinas prašydavo žurnalistų neduodi Koni maisto. 2006 m. jis yra sakęs: „Kartais Koni išeina iš patalpos, kurioje susėdę žurnalistai, atrodydama baisiai patenkinta, aplink snukį matyti sausainių trupiniai. Prašau nešerti mano šuns.“

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka bandė pelnyti Koni prielankumą, vizitų metu ją kalbindavo, bet labradorė jį ignoruodavo ir žiovaudavo, neretai atsikeldavo ir nueidavo pas žurnalistus.

2004 m. gruodį per Kremliuje vykusią šventę vaikams, V. Putinas scenoje sakė kalbą, o Koni ištrūko ir atbėgusi šoko ant scenos.

2003 m. gruodį vykstant parlamento rinkimams, V. Putinas labai anksti pasirodė balsavimo apygardoje.

„Turime asmeninių priežasčių, – lakoniškai paaiškino. Kaip paaiškino buvusi jo žmona Liudmila, tą naktį Kono atsivedė aštuonis šuniukus: „Naktį nė kiek nemiegojome, Koni vaikavosi – atsivedė aštuonis šuniukus.“

Koni jaunikliams kiek vėliau buvo rasti šeimininkai, o vienas iškeliavo pas gelbėtojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės