Kembridžo kunigaikštienė prisijungė prie savo vyro, kad sužinotų, kaip Didžiojoje Britanijoje ir visoje Europoje padedama ukrainiečiams, praneša „Daily Mail“.

Susitikdama su ukrainiečių bendruomenės nariais ir savanoriais, pora atskleidė, kad jų vaikai klausinėja jų apie karą.

Tiek princas Williamas, tiek Kate segėjo ženkliukus su Ukrainos vėliavos spalvomis.

Jie sužinojo apie šiame centre teikiamas paslaugas ir gausybę aukų, kurių sulaukė po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Williamas savanoriams teigė, kad Jungtinė Karalystė ir Europa stovi jų pusėje, ir papasakojo apie savo šoką, kurį patyrė prasidėjus karui.

„Matyti tai Europoje yra labai svetima. Mes visi jus palaikome“, – pažymėjo princas ir pridūrė, kad jis, kaip ir daugelis kitų žmonių, dėl ukrainiečių norėtų padaryti kažką daugiau. „Jaučiamės tokie nenaudingi“, – prisipažino jis.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė pasiūlė savo labdaros organizacijos pagalbą jaunuoliams bei vaikams, kurie dėl karo patyrė traumų ir psichinių sveikatos problemų, ir atskleidė, kad jų vyresnieji vaikai – 8 metų George`as ir 6 metų Charlotte – klausinėja apie šią tragediją.

„Mūsiškiai grįžta namo ir visko klausinėja apie tai, – sakė Williamas. – Akivaizdu, kad jie mokykloje kalbasi apie tai su draugais“.

Jis pripažino, kad kalbėtis su vaikais apie karą yra sudėtinga, ir pažymėjo, kad turėjo „atsargiai rinkti žodžius, kad jiems paaiškintų, kas vyksta“.

Willliamas ir Kate taip pat padėjo rūšiuoti bei pakuoti paaukotus daiktus ir kalbėjosi su Nelaimių skubios pagalbos komiteto generaliniu direktoriumi Salehu Saeedu, kad gautų daugiau informacijos apie vykstantį karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės