Aktyvistai ragina pritaikyti P. Kovaliovai sankcijas, kadangi ji yra susijusi su S. Lavrovu, kuris laikomas vienas didžiausių Rusijos invazijos į Ukrainą kaltininkų, skelbia mirror.co.uk. Daugelis jį laiko šalies lyderio Vladimiro Putino idėjų reiškėju, ypač po neseniai iš jo lūpų nuskambėjusių grasinamų pastabų NATO ir Vakarams apie tai, kad Trečiasis pasaulinis karas būtų „branduolinis ir naikinamasis“.

Kaip rašo „The Times“, S. Lavrovas yra Polinos motinos Svetlanos Poliakovos gyvenimo draugas. Jiedu pora – nuo 2000-ųjų.

2016 m. tuo metu 21 m. amžiaus P. Kovaliova nusipirko butą Kensingtono rajone už 4,4 mln. svarų be paskolos. Butas – prašmatniame komplekse, kuriame yra baseinas, sporto salė, SPA, kinas, golfo simuliatorius ir atsiveria vaizdai į Kensingtono sodus ir Holando parką.

Sergejaus Lavrovo podukra Polina Kovaleva

Šiuo metu P. Kovaliova gyvena su gyvenimo draugu, kuriam priklauso 10 proc. akcijų jos vadovaujamoje investicijų įmonėje.

Jos motina Svetlana turi 5 mln. svarų vertės butą Maskvoje ir vykdavo į visas S. Lavrovo keliones į užsienį, skelbia Kovos su korupcija fondas. Šį fondą įkūrė šiuo metu įkalintas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas.

Polina mokėsi Bristolyje, vėliau Lafboro universitete studijavo ekonomiką ir politikos mokslus, paskui Londone, Karališkajame koledže įgijo ekonomikos ir verslo strategijos magistro laipsnį.

Ji yra dirbusi didžiausioje Rusijos kompanijoje, dujų tiekėjoje „Gazprom“, vėliau – tarptautinėje kasybos įmonėje „Glencore“.

Sergejaus Lavrovo podukra Polina Kovaleva

P. Kovaliovos ryšį su S. Lavrovu atskleidė Kovos su korupcija fondo tyrėja Marija Pevčich.

Ketvirtadienį ji paragino pritaikyti sankcijas S. Lavrovo gyvenimo draugės dukteriai ir jos artimiesiems.

„Polinos biologinis tėvas nėra labai turtingas, ji neturi oligarcho vyro. Tačiau būdama 21 m. amžiaus nusipirko Londone, Kensingtone butą už 4,4 mln. svarų“, – pabrėžė aktyvistė.

Pasak M. Pevčich, Poliną finansiškai remti galėjo tik motina, kuri nedirba ir yra S. Lavrovo sugyventinė. Aktyvistės teigimu, tai – klasikinis nepaaiškinamo turto pavyzdys, ji įsitikinusi, kad butą galima teisėtai areštuoti.

„S. Lavrovas ne kartą kalbėjo apie piktą anglosaksų pasaulį ir siaubingas liberalias Vakarų šalis, kurios siekia sužlugdyti Rusiją ir Ukrainą, – teigė ji. – Bet kodėl jo podukra gyvena Londono centre? Kodėl ji negyvena Kryme ar Donbase, kodėl ten neišvyksta?“

Nėra žinoma, ar Polina šiuo metu yra Londone.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą vasario 24 d. Polinos paskyros socialiniuose tinkluose buvo ištrintos.

Sergejaus Lavrovo podukra Polina Kovaleva
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės