„Turime labai, labai daug darbo. Visame pasaulyje žmonės prašo teisių, nes nori jį transliuoti“, – elegantiškame agentūros biure Švedijos sostinėje pasakoja vienas iš agentūros „Eccho Rights“ įkūrėjų Nicola Soderlundas.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, tokie transliuotojai kaip Didžiosios Britanijos „Channel 4“, Graikijos „ANT1“ ir Rumunijos „PRO TV“ suskubo prisijungti prie tų, kurie jau įsigijo teises į 2015 metais Ukrainoje pirmą kartą parodytą serialą „Tautos tarnas“.

„Praėjusią savaitę sudarėme gal 15 sandorių ir deramės su dar 20 šalių, – sako N. Soderlundas, virš kurio darbo stalo kabo serialo reklaminis plakatas. – Neseniai pradėjo domėtis Lotynų Amerika, deramės su JAV, „Netflix“, su daug kuo“.

Vien Italijoje dėl teisių šiuo metu varžosi trys ar keturi transliuotojai, o Graikijoje serialas rodomas kas vakarą geriausiu laiku.

„Tam tikra prasme tai solidarumo su ukrainiečiais aktas, o kartu ir smalsumas – norisi pamatyti, kas jis toks“, – apie V. Zelenskį sako N. Soderlundas.

Prasidėjus invazijai, Ukrainos prezidento autoritetas tarptautinėje arenoje labai išaugo, nes jis sužavėjo pasaulį savo drąsa ir ryžtu Rusijos agresijos akivaizdoje.

N. Soderlundas pirmą kartą susitiko su V. Zelenskiu prieš 10 metų, kai ukrainietis kūrė šou „Prajuokink komiką“, kuriame paprasti žmonės bando prajuokinti komikus; ši koncepcija vėliau buvo parduota Vietnamui, Kinijai ir Suomijai.

„Kyjive pietavau su juo, – prisimena N. Soderlundas. – Jis turėjo tikrai beprotiškų ir juokingų idėjų“.

Išsitraukęs telefoną, jis rodo asmenukes, kuriose pozuoja su V. Zelenskiu 2016 metais Kanų kino mugėje, kuri vyksta kartu su garsiuoju kino festivaliu ir kurioje prodiuseriai, platintojai ir pirkėjai užsiima verslu.

„Reikėjo tokio herojaus kaip jis“

Tuo metu niekas nebūtų galėjęs įsivaizduoti, kad šis „labai juokingas komikas, labai populiarus ir mylimas publikos“ vėliau taps pagrindiniu Vladimiro Putino taikiniu ir „pasaulio lyderiu, kuris įkūnija ir kalba už visą tautą“.

„Po Trumpo ir viso kito mums reikėjo tokio herojaus“, – įsiterpia „Eccho Rights“ generalinis direktorius Fredrikas af Malmborgas.

Serialo „Tautos tarnas“ atveju menas tapo tikrove.

Tris sezonus rodytame seriale V. Zelenskis vaidino vidurinės mokyklos mokytoją, kuris tampa prezidentu po to, kai vienas mokinys paviešina vaizdo įrašą, kuriame jis kalba apie korupciją Ukrainoje.

Serialo sėkmė lėmė, kad V. Zelenskis tapo prezidentu ir realiame gyvenime.

„Jis visada sakydavo: JAV jau seniai prezidentais tampa aktoriai“, – prisimena F. af Malmborgas.

Nors įmonė pastaruoju metu neturėjo jokių kontaktų su pačiu V. Zelenskiu, „Eccho“ bendravo su kai kuriais jo atstovais.

„Vienas pasitraukė į Turkiją, o kitas yra Roterdame, tačiau jie palaiko ryšį su „Vova“, kaip jį vis dar vadina“, – sako F. af Malmborgas.

Derybų dėl teisių sutarčių detalės yra konfidencialios, tačiau teisės kainuoja „apie milijoną eurų“.

„Eccho Rights“ kataloge taip pat yra dar vienas V. Zelenskio sukurtas serialas – „Svaty“ („Svotai“).

Įmonė, kurios biuruose Stokholme, Londone ir Stambule dirba apie 40 žmonių, paaukojo 50 tūkst. eurų Ukrainos Raudonajam Kryžiui ir planuoja paaukoti daugiau, kai bus pasirašyta daugiau sutarčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės