Vykstant rusų puolimui, atlikėja prie savo buto lango stato garsiakalbį ir pačioje Kijevo širdyje atlieka Ukrainos nacionalinį himną.

Ji laidoje pasakojo: „Ukrainos himnas yra labai svarbus visiems ukrainiečiams. Aš esu atlikėja ir nusprendžiau įsijungti stiprintuvą, atsidaryti langą ir giedoti. Mano namas ant vienos iš kalvų, todėl himnas girdisi visuose rajonuose.“

M. Burmaka sakė, kad pro savo langą matė, kaip rusų pajėgos mieste bombarduoja Holokausto aukų memorialą, ji slėpėsi po savo namu esančioje požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, kurią pavadino šalta ir baisia.

„Aš verkiu, bet nenoriu, kad kas nors matytų mane verkiančią, nes turiu išlikti stipri, bet tai – fašizmas. Prašau visų valstybių vadovų padėti mums ir palaikyti mus. Turite žinoti, koks čia siaubas“, – pridėjo dainininkė.

Paklausta, ar neketina palikti Ukrainos, ji atsakė: „Aš lieku čia, aš noriu likti čia, daug žmonių bėga iš Ukrainos, bet... aš nebėgsiu iš savo gimtojo miesto. Čia mano namai ir noriu būti čia, Kijevo širdyje, ir dainuoti žmonėms. Galbūt vėl pro langą giedosiu nacionalinį himną. Noriu pasakyti V. Putinui, kad tu esi žudikas, agresorius, Ukraina niekada nebuvo Rusijos priešė. Kaip sako mūsų kariai: eik na****“.

D. Walkeris greitai ją pertraukė sakydamas: „Suprantu, kaip tu jautiesi, bet privalau atsiprašyti žiūrovų dėl tavo žodžių. Atsiprašau dėl tų žodžių, bet esu tikras, kad mūsų žiūrovai supranta, kaip jaučiasi Marija ir daugelis Ukrainos gyventojų, mėginančių apsiginti, apginti savo šeimas ir saugoti savo šalį.“

Jis vėliau paskelbė: „Kaip malonu buvo šiandien ryte gyvai pasikalbėti su Marija Burmaka per #BBCBreakfast. Privalėjau atsiprašyti už jos žodžius, bet tai nereiškia, kad negalima įsijausti ir reikšti jausmų. Manau, kad 99 procentai žmonių tai supranta. Dėkoju už jūsų žinutes.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės