Penktadienį TV laidoje pasirodęs aktorius ir režisierius papasakojo, kokius vaizdus jam teko matyti.

„Turėjome galimybę palikti išsinuomotą transporto priemonę pakelėje. Kiekvienas automobilis buvo reikalingas iš Ukrainos skubančioms šeimoms. Mane nustebino, kad dažniausiai išvažiuojančius matydavau arba vaikus ir moteris grupėmis, arba mamas su savo vaikais. Kai kuriais vyrai atveždavo saviškius iki sienos ir apsisukę grįždavo atgal. Nuo 18 iki 60 metų vyrai turi likti ginti savo tėvynės prieš Rusiją.

Nebuvo matyti jokio bagažo. Atrodė, tarsi jie tikėtųsi grįžti, o išvykti jiems tenka labai greitai, kadangi šalį palieka neįsivaizduojamas skaičius žmonių ir visas procesas užtrunka ilgą laiką. Taigi, jie šoka į automobilius ir bėga. Kai kurie iš jų užsienyje turi draugų, kurie jiems gali padėti.

Palikę automobilį ėjome kelias mylias. Per visą tą laiką nemačiau, kad kuris nors automobilis būtų normaliai pajudėjęs. Kamštis buvo labai ilgas. Automobiliuose žmonės praleidžia dienas...“ – laidoje įspūdžiais dalijosi S. Pennas.

Praėjusią savaitę į Kijevą S. Pennas išvyko filmuoti dokumentinio filmo apie vykstančią Rusijos invaziją. Čia jam pavyko susitikti su Ukrainos kariais.

„Manau, ten yra pilna žmonių, kurie neišvyktų iš šalies, jeigu ne jų vaikai. Manau, kad ir Rusijoje yra puikių žmonių, kurie nenori karo, juo netiki. Tačiau jie negali laisvai apie tai kalbėti, nes akivaizdu, kad jiems kiltų didžiulė grėsmė, jeigu kalbėtų ir protestuotų. Nepaisant to, kai kurie tai daro. Ukrainos ir Rusijos žmonės yra gana artimi. Tad akivaizdu, kad juos tiesiog išnaudoja galingieji“, – pasakojimą tęsė S. Pennas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės