Mila Kunis kartu su vyru Ashtonu Kutcheriu pažadėjo paaukoti 2,7 mln. eurų, „neatidėliotinai“ humanitarinei pagalbai Ukrainos pabėgėliams.

Ketvirtadienį pora taip pat atidarė „GoFundMe“ puslapį, siekdama surinkti 27 mln. eurų Flexport.org ir Airbnb.org organizacijoms, kurios „aktyviai veikia ir teikia neatidėliotiną pagalbą tiems, kuriems jos labiausiai reikia“.

Mila, kuri gimusi Vakarų Ukrainos mieste Černivcuose, kartu su Ashton jo „Instagram“ paskyroje pasidalijo vaizdo įrašu. Jame moteris pirmą kartą viešai prabilo apie „niokojantį“ konfliktą jos gimtojoje šalyje.

„Gimiau 1983 m. Černivcuose, Ukrainoje. Į Ameriką atvykau 1991 m. Visada laikiau save amerikiete. Man patinka viskas, ką ši šalis padarė dėl manęs ir mano šeimos. Tačiau šiandien aš kaip niekada didžiuojuosi, kad esu ukrainietė“, – kalbėjo 38 metų aktorė.

Ashtonas jai antrino, pridūręs, kad „niekada taip stipriai nesididžiavo, jog yra vedęs ukrainietę“. 44 metų aktorius pasveikino „šalies, kurioje gimė Mila, žmonių drąsą“.

Vaizdo įraše Mila toliau kalbėjo apie Ukrainą griaunantį karą, teigė, kad šiame pasaulyje nėra vietos tokiam neteisingam išpuoliui prieš žmoniją.

„Mes renkame lėšas, kad paremtume Ukrainos žmones, tiekiame labai reikalingą pabėgėlių ir humanitarinę pagalbą. Pagrindinis iššūkis šiuo metu yra logistika. Turime gauti būstus ir aprūpinti kariaujančią vietovę atsargomis bei ištekliais“, – paaiškino A. Kutcheris.

Dailymail.co.uk teigiama, kad lėšomis, kurių dalis skirta krovinių vežėjui Flexport.org, bus siunčiamos prekės ukrainiečiams, persikėlusiems į Lenkiją, Rumuniją, Vengriją, Slovakiją ir Moldovą.

Tuo tarpu nuomos bendrovė Airbnb.org suteiks nemokamą trumpalaikį būstą iš Ukrainos bėgantiems piliečiams.

„Ukrainos žmonės yra stiprūs ir drąsūs, turime juos paremti“, – vaizdo įraše kalbėjo aktorė.

Šiuo metu poros „GoFundMe“ surinko daugiau nei 2,4 mln. eurų.

Anksčiau apie paramą ukrainiečiams skelbė ir žvaigždės Blake Lively ir Ryanas Reynoldsas. Ne pelno siekiančiai JAV organizacijai – UNHCR (Jungtinių Tautų vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras) šeima kalbėjo apie 900 tūkst. Eurų auką, kad padėtų bėgantiems nuo karo Ukrainoje.

„Per 48 valandas daugybė ukrainiečių buvo priversti bėgti iš savo namų į kaimynines šalis. Jiems reikia apsaugos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Reynoldsas.

Dalintis
Nuomonės