Pasirodė teiginių, kad žurnalistė K. Sobčiak neva skubėjo į lėktuvą, skrendantį į Turkiją, tačiau televizijos laidų vedėja vėliau paaiškino, kas nutiko iš tiesų ir paneigė gandus, jog išskrido ilgam laikui.

K. Sobčiak teigė išvykusi atostogų užsienyje. Šiuo metu garsenybė drauge su savo sūnumi vieši Stambule. Moteris tikina, kad ši kelionė yra laikina. Ksenijos vyras, režisierius Konstantinas Bogomolovas dėl darbo reikalų liko Maskvoje.

„Aš skrendu, bet neišskrendu [visam laikui]. Vaikas mokykloje turi atostogas ir mes skrendame atostogų, kurios buvo ilgą laiką planuotos. Pažadai, net ir vaikui, turi būti ištesėti. Taigi aš vadovaujuosi savo patarimu – nepanikuoti. Aš esu rusė, esu Rusijos pilietė ir aš niekur neemigruoju, neturiu kitų pilietybių, jachtų. <...> Taigi, tokios naujienos, jokio neplanuoto išskridimo, viskas gerai“, – socialiniame tinkle „Telegram“ teigė 40-metė televizijos laidų vedėja.

Informacija, kad K. Sobčiak neva emigruoja iš Rusijos pasirodė kovo 2 d. skirtinguose „Telegram“ kanaluose.

Kiek anksčiau, pirmąją karo Ukrainoje dieną, žvaigždė komentavo Rusijos agresijos veiksmus.

„Šiandien mane pažadino 6 val. ryte su žodžiais: „Ksiuša, prasidėjo karas“. Ne mūsų žemėje, taip. Su mūsų žmonėmis, taip. Visi mano spėliojimai nuėjo velniop. Dabar mes visi esame prirakinti šioje situacijoje. Jokio išėjimo. Mes, rusai, su pasekmėmis po šios dienos turėsime tvarkytis daugelį metų. Dabar aš tikiu tik blogiausiais scenarijais. Nors ir buvau optimistė. Tiesa, visi Rusijoje likę yra optimistai. Pesimistai jau seniausiai išvyko“, – „Instagram“ tinkle rašė ji.

Po šio įrašo K. Sobčiak sulaukė priekaištų, kodėl ji nerodo pavyzdžio išeidama į mitingus, kur būtų parodytas nepritarimas Vladimiro Putino veiksmams.

Kritikos garsenybė sulaukė ir dėl karo neobjektyvumo, kadangi ji neįvardijo agresoriaus ir tikrųjų ukrainiečių kančių. Į tai plačiai žinoma asmenybė, kurią internete seka milijonai, atsakė, kad ji esą negali būti šališka ir „žmonėms stengiasi pateikti naujienas iš abiejų pusių, kad šie susidarytų savo asmeninę nuomonę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės