52-ejų metų amžiaus mokytoja Olena Kurilo, sužalota subombardavus jos namą Čuhujive, prabilo apie tai, kad jos kruvino veido nuotraukos tapo Rusijos išpuolių prieš Ukrainą ir jos civilius gyventojus simboliu.

„Niekada nepagalvojau, kad taip gali nutikti. Tikrai negalvojau, kad taip nutiks mano gyvenime. Rašėme eilėraščius apie karą. Aš esu režisierė, pedagogė. Tyrinėjome istoriją, bet niekada nepagalvojome, kad tai gali įvykti mūsų žemėje“, –aiškino ji „EuroNews“ tviterio paskyroje įkeltame vaizdo įraše.

„Namas visiškai sunaikintas: nėra langų, durų, vienos durys net išlėkė. Nuplėštos net grindys. Man labai pasisekė. Tikriausiai turiu labai galingą angelą sargą, kuris mane išgelbėjo. Aš stosiuosi ant kojų ir eisiu, padarysiu viską dėl Ukrainos, viską, ką galiu, iš visų jėgų. Visada palaikysiu savo gimtinę“, – pridėjo O. Kurilo.

„Niekada, jokiomis aplinkybėmis netarnausiu Putinui. Geriau – mirti. Patyriau šoką, nejaučiau jokio skausmo“, –pasakojo ji AFP ir „Times of Israel“ po jos gyvenamąjį rajoną sukrėtusių sprogimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės