Žinoma laidų vedėja vaizdo įraše kalbėjo apie tai, ką ukrainiečiams šiuo metu tenka išgyventi. Pasak Mašos, ryte visi atsibunda nuo sprogimų, dieną slepiasi slėptuvėse. Miestuose aidi pavojaus sirenos, sprogimai aplink nesibaigia.

Internetas nevisada veikia sklandžiai – šiandien vos prisijungusi prie socialinių tinklų M. Efrosinina spėjo pamatyti tik du įrašus. Vienas buvo rusų atlikėjo Nikolajaus Baskovo, kitas – televizijos laidų vedėjos Tinos Kandelaki. Masha teigia, kad abu šiuos žmones puikiai pažįsta, jie daug metų dirbo Ukrainoje.

Savo kalboje Maša patikino, kad abu šie žmonės ne kartą lankėsi Ukrainoje, bendravo su čionykščiais žmonėmis, dainavo ukrainiečių kalba ir vaišinosi šalies nacionaliniais patiekalais. Pasak ukrainiečių laidų vedėjos, tiek N. Baskovą, tiek T. Kandelaki šalies gerbėjai labai mylėjo.

„Bet nuo šiandien dienos jus visi prakeikia už tai, ką jūs rašote ir sakote, už jūsų melą ir kad jūs savo milijonines auditorijas išnaudojate fašistiniais tikslais. Nežinau, kodėl jūs skleidžiate visą šitą nesąmonę apie Ukrainos tautą, tai visiškas melas. Jūs neklystate tik su vienu žodžiu – fašistai, nes tai yra apie jūsų diktatorių.

Tris dienas žmonės sėdi slėptuvėse, visi paliko savo namus, iki šiandien dienos jau yra žuvę keli vaikais, apšaudyti vaikų namai ir vaikų onkologinė ligoninė. Šaudoma į taikius gyventojus, namai dega, žmonės miršta. Žmonės 30 metų čia gyveno ir jus mylėjo, ėjo į jūsų koncertus, buvote itin populiarūs. Vienintelis dalykas, kuris galėtų pateisinti jūsų veiksmus ir žodžius – prievarta, kad tai padarėte ne savo noru, o laikant ginklą prie galvos, nes kito pateisinimo nėra“, – kalbėjo garsi Ukrainos veikėja.

Visą vaizdo įrašą ir Mašos Efrosininos kalbą galite pamatyti čia:


Delfi primena, kad penktadienį N. Baskovas savo socialinių tinklų paskyroje pasidalino žinute, kurioje atskleidė palaikantis Putino veiksmus Ukrainoje. Netrukus po to garsiam rusų atlikėjui užsivėrė Latvijos durys – šalies Užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius tokį sprendimą paskelbė tviteryje. Rusijos Federacijos pilietis Nikolajus Baskovas yra įtrauktas į Latvijos Respublikos nepageidaujamų asmenų sąrašą, nustatant draudimą atvykti neribotam laikui į šalį pagal Imigracijos įstatymo 61 straipsnio 2 dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)