A. Mitrošina – viena populiariausių Rusijos tinklaraštininkių. Ji taip pat yra tekstų autorė, radijo laidų vedėja ir plačiai žinomas veidas. Vien instagrame 27-erių moterį seka daugiau nei 2,4 mln. žmonių.

Pasinaudodama savo auditorija Aleksandra pasidalijo Ukrainos prezidento Volodymiro Zelenskio kalba ir patikino nepritarianti Rusijos valdžios veiksmams. Tuo pačiu paaiškino, kodėl dalis jos tautiečių bijo apie tai prabilti garsiai, išeidami į mitingus.


„Patiems gudriausiems.

Rusijoje į kalėjimą gali pasodinti už mano rytinį pasidalijimą story vaizdeliu (jame ji pasidalijo Ukrainos prezidento kalba – red. past.).

Rusijoje gali pasodinti ir už memus.

Už protestus mums skiria baudas, sodina į kalėjimą ir ten kankina.

„Tiesiog išeikite visi į mitingą“. Daugeliui Rusijos žmonių tai reiškia darbo praradimą ir mokslo netekimą.

Bauda už dalyvavimą mitinge – penkis kartus didesnė, nei už smurtą šeimoje.

Aš jau nekalbu apie tai, kaip mums šituose „mitinguose“ mus muša „bananais“ (lazdomis – red.past).

Aleksandros Mitrošinos įrašai

Telegrame man jau rašo: „Organizuokite mitingus!“. Taip, ir atsisėsiu dešimčiai metų.

Net parašyti „ateikite ten ir tą valandą“ tinklaraštininkui yra jau didelė rizika.

Man labai gėda už savo prezidento veiksmus. Aš nebalsavau už jį. Aš jo nepalaikau nei žodžiais, nei veiksmais. Aš visą dieną verkiu, galvoju, ką daryti.

Matau, kad žmonės ruošiasi eiti pasivaikščioti vakare Rusijos miestuose. Aš greičiausiai irgi eisiu.

Kiekvienas, kuris man rašo, kad mes „esame vergai be žodžio laisvės“ arba agresyviai kaltina, kad visa Rusija neišėjo į mitingą – aš tyliu. Daugiau nieko neaiškinsiu“, – savo instagrame rašė A. Mitrošina.

Netrukus socialiniuose tinkluose garsi aktyvistė pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kaip ji, drauge su kitais bendraminčiais, išėjo į gatves. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip judanti minia skanduoja „Karui – ne!“. Pasak tinklaraštininkės, daug iš šių žmonių verkė.


Tiesa, netrukus visi taikiai susirinkusieji, tarp kurių buvo ir Aleksandra, buvo priversti bėgti. Rusijos policija sulaikė beveik 1,4 tūkst. žmonių, dalyvavusių protestuose prieš karą, prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus karius veržtis į Ukrainą.

„Daugiau kaip 1 391 žmogus jau sulaikytas 51 mieste“, – nurodė areštus per opozicijos mitingus fiksuojanti grupė „OVD-Info“. Anot jos Maskvoje sulaikyta per 700 žmonių, o antrame pagal dydį Sankt Peterburgo mieste – daugiau kaip 340 protestuotojų.

Pasak įvykio vietoje buvusių naujienų agentūrų AFP korespondentų, prie Puškino aikštės Maskvos centre susirinko apie 2 tūkst. žmonių, o antrajame pagal dydį Sankt Peterburgo mieste – iki 1 tūkst. asmenų.

Daugiau apie tai galite skaityti paspaudę čia.

Rusijos žmonės išėjo į gatves:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės