Kaip sakė J. Lee, tas svečias priklausė karalienės Elžbietos II aplinkai, ir būtent jis sulaukė skambučio, apie kurį labai emocingai papasakojo keliems žmonėms. Taip jie ir sužinojo apie tai, kad D. Britanijos monarchė neva iškeliavo anapilin, rašoma portale eonline.com.

Vienas „BuzzFeed News“ kalbintas šaltinis mėgino spėti, kad galėjo įvykti nesusipratimas, kurio priežastis – roko grupės „Queens of the Stone Age“ 57-erių metų vokalisto Marko Lanegano mirtis vasario 22 d.

„Jokiu būdu nebūčiau skelbęs ko nors panašaus, jei informaciją būčiau gavęs iš asmens, kuriuo nepasitikiu, – įtikinėjo J. Lee. – Žmonės vis klausinėja, kodėl mes paskelbėme informaciją, nelaukdami, kol ją paviešins karališkoji šeima arba Rūmai. Neaišku kodėl? Todėl, kad mes pirmieji informuojame.“

Vasario 23 d., kalbėdamas su žiniasklaidos kanalu „NBC News“, karališkajai šeimai artimas šaltinis patikino, kad tą pačią dieną birtų monarchė telefonu pasikalbėjo su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Borisu Johnsonu. Bet kaipgi išsirutuliojo visa ši istorija?

Vasario 22 d. tinklaraščio „Hollywood Unlocked“ leidėjai daugiau nei kartą ragino klausytis dainos „God Save the Queen“ pranešdami apie ilgai valdžiusios 95-erių metų monarchės mirtį.

„Karališkiesiems rūmams artimi šaltiniai išimtinai mus informavo apie karalienės Elžbietos II mirtį, – buvo rašoma tinklaraščio „Instagram“ paskyroje. – Monarchė turėjo apsilankyti britų „Vogue“ redaktoriaus Edwardo Enninfulo vestuvėse, tačiau jos gyvybė užgeso.“

Praėjus kelioms valandoms, portale pasirodė dar viena su paskelbta informacija susijusi žinutė, tik šioji instagrame jau buvo pažymėta melagingos informacijos žyme.

Likus kelioms valandoms iki pranešimo pasirodymo, Bakingamo rūmų atstovas spaudai patvirtino, kad karalienei pasireiškę COVID-19 simptomai slopsta.

„Kadangi Jos didenybė vis dar jaučia nestiprius peršalimui būdingus simptomus, ji nutarė atšaukti šiandien planuotą virtualųjį pasirodymą, – nurodoma Bakingamo rūmų pranešime, – ir vykdys tik daug jėgų nereikalaujančias priedermes.“

Taigi net ir tada, kai begalė karališkosios šeimos gyvenimo stebėtojų jau puikiai žinojo, kad „Hollywood Unlocked“ išplatino klaidingą informaciją, svetainės įkūrėjas bei generalinis direktorius ir toliau laikėsi savo pateiktos versijos.

„Kaip pakomentuočiau žinią apie karalienę Elžbietą? – rašė J. Lee „Instagram“ paskyroje – 1. Aš niekada nemelavau. 2. Aš niekada neklydau. 3. Pasitikiu savo šaltiniais. 4. Laukiu oficialaus Rūmų pareiškimo, kuriame būtų išdėstyti priešingi faktai. 5. Šįvakar būsiu „Donda“ koncerte kartu su YE.“

Kai vasario 23 d. paryčiais internetu buvo išplatintas atsiprašymas, keletui gerbėjų pasirodė, kad J. Lee tonas pagaliau keičiasi.

„Kuo nuoširdžiausiai atsipratome karališkosios šeimos ir visų, susijusių su šia nejaukia situacija, – bylojo vėliau ištrinta „Hollywood Unlocked“ žinutė socialiniame tinkle „Twitter“. – Klaida įvyko per atsitiktinumą. Pažadame labai pasistengti, kad tokių klaidų nesikartotų. Praktiką atilikinėjęs žurnalistas buvo suklaidintas ir tik per klaidą paviešino pranešimo juodraštį.“

Vis dėlto šis įrašas buvo ištrintas, o net vasario 23 d. J. Lee ir toliau laikėsi savo versijos.

„Kažkokioje sufalsifikuotoje paskyroje, pasirodo, pranešama apie paneigimą, – parašė jis „Twitter“ paskyroje. – Ta paskyra mums nepažįstama ir mes nepaneigiame informacijos, kurią paviešinome. Dar reikia sulaukti oficialaus Rūmų pareiškimo. Laikysiu ranką ant pulso.“

Karališkieji rūmai „Hollywood Unlocked“ pranešimo nekomentavo.

Išsamesnės informacijos apie karalienės Elžbietos II sveikatą nuo to laiko taip pat nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją