Radijo laidoje „The Howard Stern Show“ viešėjęs 53-ejų metų grupės „Foo Fighters“ lyderis prisipažino esąs visiškai kurčias. Suprasti, ką kalba žmonės, jis gali tik skaitydamas iš lūpų ir šitai daro jau 20 metų, rašoma portale „People“.

„Jau ilgą laiką nesitikrinau – ir taip žinau, ką teks išgirsti, – paaiškino muzikantas, paklaustas, ar lankosi pas gydytojus. – Sakys, kad gebėjimą girdėti kairiąja ausimi tinitas yra paveikęs labiau nei dešiniąja.“

D. Grohlas patikino, kad ypač sunku suprasti žmonių kalbą viešumoje, o per pandemiją – visiškai striuka, kadangi visų burnas dengia kaukės ir jis negali skaityti iš lūpų.

„Jeigu sėdėtume visai šalia, kaip per pietus, nepajėgčiau suprasti nė žodžio iš to, ką sakai, – prisipažino jis laidos vedėjui H. Sternui. – Niekaip. Žmonių pilname restorane dar sudėtingiau. Tačiau blogiausia – per pandemiją, kai žmonės užsidėję kaukes. Gal 20 metų skaitau iš lūpų ir jei kas nors prieina ir tiktai leidžia kažkokį garsą, belieka pasakyti, kad esu roko muzikantas, kurčias kaip kelmas ir negirdžiu, ką kas kalba.“

Nors dalyvauti pokalbiuose D. Grohlui ir nelengva, jisai, kaip pats nurodė, vis dėlto geba išgirsti kai kuriuos menkus niuansus, kai studijoje įrašinėja muziką ir kuria albumų kompiliacijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją