52-ejų metų amžiaus dviejų „Oskarų“ laimėtoja žurnalui „Vanity Fair“ sakė, kad daugelio žmonių nuostabos kupini komentarai sužinojus, jog po storu makiažo sluoksniu ir vadinamuoju storulio kostiumu slėpėsi garsi aktorė, jai nuskambėjo kaip puikūs komplimentai.

Naujajame seriale ji vaidina Pam Hupp, kuri 2016 m. nužudė Louisą Gumpenbergerį ir buvo nuteista laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme. Tiesa, „The Thing About Pam“ pagrindinis dėmesys skiriamas ankstesnei žmogžudystei, dėl kurios P. Hupp taip pat buvo pateikti kaltinimai, skelbia dailymail.co.uk.

„Jeigu neatpažinai aktoriaus ar aktorės, tai puikus komplimentas“, – samprotavo R. Zellweger.

Moteris pridūrė, kad neatpažįstamai pasikeitusi išvaizda leidžia žiūrovams geriau įsitraukti į pasakojamą istoriją, jų neblaško žinomos aktorės šlovė ir reputacija.

„Nebandai papasakoti savo istorijos“, – patikslino ji.

Naujoje nuotraukoje, skirtoje „The Thing About Pam“ reklaminei kampanijai, R. Zellweger vilki plačius mėlynus marškinėlius, apsmukusius džinsus ir tuos pačius baltus batus, kuriuos avėjo ir anksčiau paskelbtuose kadruose.

„Bridžitos Džouns dienoraščio“ („Bridget Jones’s Diary“) žvaigždė „The Thing About Pam“ filmavimo metu nešiojo specialų kostiumą, kad atrodytų turinti antsvorio, taip pat jai buvo pritvirtinta netikra nosis ir perukas bei nupiešta papildomų raukšlių transformacijai į P. Hupp užbaigti.

Renee Zellwager / Foto: Vida Press

Aktorės teigimu, P. Hupp kukli išvaizda, paprasti drabužiai ir linksmas būdas padėjo žudikei kurį laiką išvengti įtarimų.

„Galima susidaryti įspūdį, jog ji yra kilnios širdies, dėmesinga ir gera draugė, – tęsė R. Zellweger. – Tikriausiai tai apgaulės dalis, nes net nepagalvotum, kad ji gali turėti piktų kėslų.“

Serialo kūrėja Jenny Klein prisipažino, kad R. Zellweger transformacija buvo „siurrealistiška“, nes aktorė su P. Hupp supanašėjo ne tik išoriškai, bet ir manieromis.

„Peržiūrėjau galybę policijos vaizdo įrašų, analizuodama P. Hupp išvaizdą ir charakterį, o paskui išvydau ją filmavimo aikštelėje, – sakė J. Klein. – Turiu omenyje ne tik išvaizdą, bet ir elgesį, velkamą koją, manieras, šnarpštimą nosimi, gestikuliavimą kalbant. Man tiesiog atvipo žandikaulis, nes nemačiau Renee, mačiau Pam, ir tas faktas netgi truputį baugino.“

Anot R. Zellweger, jos kostiumas praktiškai buvo „viso kūno, nuo galvos iki kojų“.

„Netikra nosis, specialus kostiumas su pamušalu, atitinkami drabužiai, energinga eisena, – nurodė aktorė. – Visos šios detalės buvo labai svarbios, nes iš jų susilipdo asmuo, apie kurį darome savo išvadas ir prielaidas.“

Paklausta, kaip jautėsi vaidindama žudikę, moteris pašmaikštavo, kad dėl kostiumo ir storų drabužių buvo sunku kvėpuoti.

„Buvo išties karšta“, – teigė ji.

R. Zellweger mano, kad naujasis mini serialas padeda paaiškinti, kodėl žmonės gali būti nelinkę keisti savo nuomonės net ir gavę naujų duomenų – P. Hupp atveju prokurorai iš pradžių nepatikėjo jos kalte.

Renee Zellwager / Foto: Vida Press

„Jis atskleidžia daug informacijos apie socialinį ir asmeninį šališkumą ir parodo, kaip veikia baudžiamojo teisingumo sistema, – tvirtino ji. – Ko gero, pagrindinė serialo mintis – dabartinio visuomenės raidos etapo atspindys.“

„Esame taip įsitikinę padarytų išvadų teisingumu, tam tikrų dalykų apibūdinimais ir nenorime pakeisti savo pozicijos sužinoję naujos informacijos. Mes verčiau ieškome antraeilės, nepagrįstos informacijos, paremiančios anksčiau susidarytą nuomonę, nes kažkodėl ta ideologija mus verčia jaustis saugiais“, – pridūrė R. Zellweger.

2021 m. liepos mėnesį tikroji P. Hupp neprisipažino kalta dėl savo draugės Elizabeth Faria-Betsy nužudymo 2011 m. (jos kūne buvo rastos net 55 dūrių peiliu žymės). Prokurorai tvirtina, kad P. Hupp nužudė E. Faria praėjus keletui dienų po to, kai savo bičiulę įkalbėjo ją paskirti 150 tūkst. JAV dolerių siekiančios gyvybės draudimo išmokos gavėja.

2011 m. gruodžio 27 d. namo grįžęs E. Faria vyras Russas savo žmoną rado žiauriai nužudytą. 2013-aisiais jis buvo nuteistas dėl jos nužudymo, tačiau netrukus kaltinimai buvo panaikinti, nes policijos dėmesys nukrypo į P. Hupp. Vėliau P. Hupp prisipažino nušovusi negalią turėjusį L. Gumpenbergerį ir dienas leidžia už grotų, tačiau liepos mėnesį jai buvo pateikti kaltinimai nužudžius E. Faria.

Seriale „The Thing About Pam“ E. Faria vaidina Katy Mixton, o jos vyrą Russą – Glennas Fleshleris. Valstybinį kaltintoją įkūnijo Judy Greer, Russo advokato vaidmuo buvo patikėtas Joshui Duhameliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)