Atliekant renovaciją didžiulėje ir daugiau nei 5 mln. dolerių kainuojančioje dainininko rezidencijoje Framlingame, planuojama statyti dviejų aukštų privačią koplyčią su laidojimui skirta kripta.

Nors koplyčiai, išsiskirsiančiai tamsintais langais ir aplinkai draugiška apšiltinimo sistema, leidimas gautas dar 2019 metų lapkritį, kriptos klausimas vis dar neišspręstas.

Spėjama, kad Rytų Safolko rajono taryba, kuri kriptai dar neuždegė žalios šviesos, visgi ketina tai padaryti. Nors kaimynai tam ir nepritaria.

„Privalau išsakyti savo nuomonę dėl šių planų sode pasistatyti tokį objektą. Vietovėje netrūksta bažnyčių, manau, kad tikrai nėra jokio reikalo garsiam žmogui kurti savą ramybės oazę, kai aplinkui jų tiek daug“, – sako kaimynystėje gyvenanti Anna Woods.

Moteris pridūrė: pats faktas, kad dainininkas amžinojo poilsio norėtų atgulti atskirai nuo paprastų žmonių, turėtų būti vertinamas kaip ženklas, kad su šiuolaikine populiariąja kultūra tikrai kažkas negerai.

„Ar garsenybės iš tikrųjų taip atitrūkusios nuo realybės, kad nebegali ne tik gyventi, bet ir būti palaidoti šalia kitų mirtingųjų?“, – klausia garsaus dainų kūrėjo ir atlikėjo kaimynė.

Nors kaimynai ir kyla į kovą, greičiausiai pačiam E. Sheeranu problemų nei dėl koplyčios, nei dėl kriptos nekils: nėra įstatymų, draudžiančių Anglijoje ir Velse privačioje nuosavybėje laidoti palaikus.

„Man nekyla jokių abejonių, laikausi ankstesnės nuomonės, kad neturiu pagrindo prieštarauti tokiam prašymui“, – sako Rytų Safolko tarybos atstovas Robertas Scrimgeoursas.

Susisiekti su E. Sheerano atstovais ir gauti komentarą žurnalistams kol kas nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)