Britanijos karalienei Elžbietai II sekmadienį testu buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19, tačiau jai pasireiškė „lengvi“ simptomai ir ji ketina toliau eiti nesudėtingas pareigas savo rezidencijoje Vindzoro pilyje, pranešė 95 metų monarchės padėjėjai.

„Ji ir toliau gaus medicininę pagalbą ir laikysis visų atitinkamų nurodymų“, – sakoma Bakingamo rūmų pranešime.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas palinkėjo karalienei, prieš dvi savaites minėjusiai valdymo Platininį jubiliejų, greitai pasveikti.

„Esu tikras, kad kalbu visų vardu, linkėdamas Jos Didenybei Karalienei greitai pasveikti nuo COVIDo ir greitai susigrąžinti gerą sveikatą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Neseniai, vasario 10 d., pranešta, jog vyriausiasis karalienės sūnus Velso princas Charlesas taip pat susirgo COVID-19. Šią žinią paviešino jo oficiali rezidencija – Klarenso rūmai. Po to paaiškėjo, kad koronavirusu serga ir princo žmona Camilla.

Kornvalio kunigaikštienė izoliavosi drauge su sutuoktiniu. Visgi dviem dienomis anksčiau princas Charlesas buvo susitikęs su savo motina Vindzore.

Bandant apsaugoti garbaus amžiaus karalienę Elžbietą II, buvo imtasi ypatingų saugumo priemonių.

Praėjusią savaitę Bekingemo rūmai teigė, kad karalienė, kuri yra pilnai paskiepyta nuo COVID-19, nejaučia jokių koronaviruso simptomų, visgi dabar aiškėja, jog ši liga monarchės neaplenkė.

Pastaruoju metu apie karalienės sveikatos būklę pranešama reguliariai. Pavyzdžiui, daug dėmesio susilaukė jos vizitas Vestminsterio abatijoje per Padėkos dienos mišias 2021 m. spalį. Tuomet Elžbieta II pasirodė su lazdele.

Tai buvo pirmas kartas, kai ji naudojosi lazdele nuo 2003 m., kai sveiko po kelio operacijos. Dabar su šiuo aksesuaru monarchę galima pamatyti vis dažniau.

Gydytojai po vyro princo Philipo mirties jai patarė sulėtinti tempą, kadangi pastarieji įvykiai sukėlė visuomenės susirūpinimą jos sveikata.

Karalienė Elžbieta II šiemet tapo pirmąja Jungtinės Karalystės monarche, išbuvusia soste net 70 metų.

Į sostą karalienė įžengė mirus jos tėvui George'ui VI, būdama 25 metų, kai su vyru princu Philipu buvo išvykusi į kelionę ir stebėjo laukinę gamtą atokioje Kenijos dalyje.

Nuo to laiko karalienė tapo pastovia ir stabilizuojančia konstanta greitomis socialinėmis ir politinėmis permainomis pasižyminčiame pasaulyje, šiuolaikinės Britanijos lydere ir gyva jungtimi, siejančia su šalies pokarine bei imperine praeitimi.

Karalienė Elžbieta reguliariai išrenkama populiariausia karališkosios šeimos atstove visuomenės nuomonės apklausose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)