Pirmą kartą šie kaltinimai spaudoje nuskambėjo praėjusių metų rugsėjo mėnesį, skelbia „People“. Kiek žinoma, labdaros organizacijos padalinys, kuriame anksčiau šį mėnesį lankėsi princas Charlesas, Kornvalio kunigaikštienė Camilla ir Kate Middleton, bendradarbiauja su tyrimą atliekančiais pareigūnais. Skotland Jardas nurodė, kad kol kas niekas nubuvo suimtas.

Princo Charleso fondo atstovas spaudai sakė: „Būtų nederama komentuoti tebevykstantį tyrimą.“

„Sprendimas pradėti tyrimą buvo priimtas išanalizavus 2021 m. rugsėjo mėnesį gautą laišką. Jis yra susijęs su žiniasklaidoje pasirodžiusiais straipsniais, kad už Jungtinės Karalystės pilietybės ir apdovanojimų suteikimą Saudo Arabijos gyventojui buvo pasiūlyta didelė pinigų suma, – teigiama Skotland Jardo pareiškime. – Specialiųjų tyrimų komanda atliko vertinimą, kurio metu buvo susisiekta su vertingos informacijos galinčiais turėti asmenimis. Pareigūnai kreipėsi į „The Prince’s Foundation“ dėl ankstesnio nepriklausomo veiklos tyrimo išvadų ir gavo keletą aktualių dokumentų. Jie buvo peržiūrėti kartu su kitais surinktais duomenimis. Užbaigus vertinimą, buvo nuspręsta pradėti tyrimą.“

Trečiadienį princo Charleso atstovai spaudai pakartojo rugsėjo mėnesį padarytą pareiškimą: „Velso princas nieko nežinojo apie už jo labdaros organizacijai paaukotus pinigus neva suteikiamą Jungtinės Karalystės pilietybę ar apdovanojimus.“

Rugsėjo mėnesį paaiškėjo, kad „The Prince’s Foundation“ pradėjo savo tyrimą. Tada „The Sunday Times“ ir „The Mail on Sunday“ rašė apie kaltinimus, jog fondo vykdomasis direktorius Michaelis Fawcettas pasirūpino, kad Saudo Arabijos verslininkui Mahfouzui Marei Mubarak bin Mahfouzui būtų įteikti oficialūs apdovanojimai.

Lapkritį M. Fawcettas (jis buvo vienas artimiausių princo Charleso bendražygių ir anksčiau ėjo karalienės liokajaus ir princo Charleso kamerdinerio pareigas) atsistatydino nepasibaigus tyrimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją