Antradienį pranešta apie „principinį susitarimą“ tarp 61-erių princo ir V. Giuffre. Tai reiškia, kad Andrew greičiausiai pavyks išvengti civilinės bylos JAV.

Pasak bulvarinio laikraščio „The Daily Mirror“, 2 mln. svarų atiteks V. Giuffre įsteigtam fondui, kuris rūpinasi seksualinio išnaudojimo aukomis, ir 10 mln. – jai asmeniškai. Kiti britų laikraščiai įvardijo mažesnę bendrą sumą – nuo 7 iki 10 mln. svarų.

Anot britų žiniasklaidos, princas Andrew neseniai už 21 mln. eurų pardavė savo prabangią vilą Šveicarijoje. Tiesa, jis dėl prieš aštuonerius metus įsigyto namo dar turėjo didelių skolų.

V. Giuffre teigia, kad 2001-aisiais, kai jai buvo 17-a, ji kelis kartus buvo seksualiai išnaudojama princo Andrew. Ją tada seksualinis nusikaltėlis Jeffrey‘is Epssteinas esą „paskolino“ karališkosios šeimos nariui. Todėl moteris reikalauja neįvardijamo dydžio kompensacijos.

Princas Andrew visad kategoriškai neigė kaltinimus. Tačiau dėl kaltinimų ir buvusių kontaktų su J. Epsteintu jis jau 2019-aisiais atsisakė savo karališkųjų pareigų ir pasitraukė iš viešumos.

Sausį princas neteko ir karinių titulų bei labdaros pareigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)