Jam buvo 75 metai.

„Šiandien moteris su deglu verkia, kaip ir visi mes Kolumbijoje ir filmų mylėtojai visame pasaulyje. Ivanas Reitmanas buvo neatskiriama studijos dalis, bet svarbiausia – jis buvo draugas“, – sakoma „Sony Pictures“ vadovo Tomo Rothmano pranešime, paskelbtame studijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

„Didis talentas ir dar puikesnis žmogus; jo labai truks. Siunčiame savo užuojautą jo šeimai“, – skelbiama pranešime.

Naujienų agentūra AFP pabandė susisiekti su I. Reitmano šeima, norėdama gauti daugiau informacijos.

Po pranešimo apie netektį pasirodė daugybė užuojautos žinučių, tarp jų ir 1984 metų juostos „Vaiduoklių medžiotojai“, populiarios komedijos, žvaigždžių.

„Mane labai nuliūdino Ivano Reitmano netektis. (Jis buvo) tikrai didis žmogus ir filmų kūrėjas. Turėjau garbės ir privilegiją jį pažinoti ir su juo dirbti. Nuoširdžiausia užuojauta Jasonui ir visai šeimai“, – parašė aktorius Ernie Hudsonas, suvadinęs „Vaiduoklių medžiotojuose“, 1989 metų filmo tęsinyje ir sukūręs epizodinį vaidmenį 2016 metų to paties pavadinimo filme.

Žinutėje jis paminėjo I. Reitmano sūnų Jasoną, populiarų režisierių, juostų „Juno“ ir „Vaiduoklių medžiotojai: iš anapus“ (Ghostbusters: Afterlife) kūrėją.

Per savo dešimtmečius trukusią karjerą I. Reitmanas prodiusavo ir režisavo filmus, padėjusius sužibėti tokioms komedijos žvaigždėms kaip Billas Murray, kuris suvaidino ne tik juostoje „Vaiduoklių medžiotojai“, bet ir kitose režisieriaus juostose - „Meatballs“ ir „Stripes“.

I. Reitmanas prodiusavo 1978 metų hitą „Žvėrynas“ (National Lampoon's Animal House), tapusį viena mėgstamiausių juostų, vaizduojančių chaotišką brolijų ir seserijų sistemą JAV koledžuose.

Tačiau būtent „Vaiduoklių medžiotojai“ pradėjo Holivudo filmų seriją, pasakojančią apie keturis Niujorką gelbstinčius vyrukus, apsiginklavusius į ugniagesių panašia įranga ir kovojančius su zefyrinėmis pabaisomis ir žaliomis gličiomis dvasiomis.

Keturių vyrukų kine dėvimi kostiumai iki šiol yra gerai atpažįstami ir vieni populiariausių Helovino vakarėlių apdarų.

I. Reitmanas gimė 1946 metų spalio 27 dieną Komarno mieste, dabartinėje Slovakijos teritorijoje.

Jo tėvai žydai išgyveno nacių laikus, bet praėjus ketveriems metams po sūnaus gimimo pabėgo iš tuometinės Čekoslovakijos.

Ilgainiui šeima apsigyveno Toronte.

I. Reitmaną pergyveno jo sūnus Jasonas ir dukterys Catherine bei Caroline.