Tačiau kitaip negu Kate Middleton ir princas Williamas, kurie visus tris savo naujagimius pasaulio žiniasklaidai pristatė ant gimdymo namų „Lindo Wing“ laiptų Londone, Sasekso hercogas ir hercogienė nusprendė elgtis kitaip.

Kai gegužės 17 dieną Portlando ligoninėje Vestminsteryje M. Markle pagimdė savo sūnelį Archie, pora iš karto grįžo į savo tuometinius namus Frogmoro kotedže Vindzore, rašo thesun.co.uk.

Po dviejų dienų pora Šv. Jurgio koplyčioje Vindzoro pilyje, kur prieš metus buvo surengusi priėmimą savo vestuvių proga, savo naujagimį parodė tik labai mažai grupelei spaudos atstovų, o dar po kelių valandų paskelbė jo vardą.

Po šio žingsnio Archie gimimo liudijimas tapo viešu įrašu – ir gerbėjai suglumo, kai jame pamatė, kad pareigų skiltyje Meghan buvo įvardyta kaip „Didžiosios Britanijos princesė“.

Kai buvusi serialo „Suits“ („Kostiumuotieji“) žvaigždė 2018 metais atitekėjo į karališkąją šeimą, jai buvo suteiktas Sasekso hercogienės titulas – būtent jį gerbėjai ir tikėjosi išvysti Archie gimimo liudijime.

Tačiau ironija ta, kad nors M. Markle techniškai negali vadintis princese Meghan, tai nereiškia, kad ji nebuvo Didžiosios Britanijos princesė.

Ištekėdama už princo Harry, ji perėmė moteriškąjį savo sutuoktinio titulo atitikmenį – ir tapo Velso princese Henry.

Aiškindama, kaip ši sistema veikia Kate ir Williamo atveju, etiketo ir profesinės elgsenos mokymų bei leidybos įmonės „Debrett`s“ direktorė Lucy Hume leidiniui „Harpers Bazaar“ sakė: „Nors ir turi Kembridžo hercogo titulą, jis taip pat pagal savo statusą yra princas, nes yra monarchės anūkas ir yra antras eilėje į sostą, todėl Kembridžo hercogienė pagrįstai vadinama Didžiosios Britanijos princese“.

Tačiau tai ne vienintelis dalykas, kuris suglumino gerbėjus – kol nepasirodė Archie gimimo liudijimas, daugelis nežinojo, kad pirmasis Meghan vardas iš tikrųjų yra Rachel.

Praėjusių metų sausį „The Sun“ atskleidė, kad abu pirmieji Meghan vardai buvo ištrinti iš šio dokumento ir pakeisti Sasekso hercogienės titulu.

Tačiau kai praėjusią vasarą susilaukė dukrelės Lilibet, hercogienė, kuri 2020 metais paliko karališkąją šeimą, savo antrojo vaiko gimimo liudijime buvo įrašyta kaip Rachel Meghan Markle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)