N. Youngas prieš kelias savaites paskelbė boikotą srautinių transliacijų milžinei. Viskas prasidėjo nuo to, kad jis pareikalavo pasirinkti tarp jo ir prieštaringai vertinamo tinklalaidžių kūrėjo Joe Rogano, kuris sulaukė kritikos, be kita ko, ir dėl jaunų žmonių raginimo nesiskiepyti nuo COVID-19.

Savo naujausiame atvirame laiške, paskelbtame pirmadienį vakare, 76 metų N. Youngas kreipėsi į „Spotify“ darbuotojus sakydamas, kad Švedijos bendrovės vadovas Danielis Ekas „yra jūsų didžioji problema, o ne Joe Roganas. Ekas tampo virveles“.

„Eikite iš tos vietos, kol ji nesugadino jūsų sielų. Vieninteliai Eko iškelti tikslai yra susiję su skaičiais – o ne su menu ir ne su kūryba“, – savo svetainėje rašė dainos „Heart of Gold“ autorius.

N. Youngas taip pat paragino muzikantus ir kūrėjus „susirasti geresnę vietą nei „Spotify“, kuri būtų jūsų kūrybos namais“.

Šiuo metu N. Youngo pavyzdžiu pasekė ir paliko „Spotify“ Joni Mitchell kartu su buvusiais N. Youngo grupės kolegomis Davidu Crosby, Stephenu Stillsu ir Grahamu Nashu.

Dainininkė India.Arie taip pat pašalino savo muziką iš platformos, kaip priežastį nurodydama J. Rogano „kalbas apie rasę“.

Savo ruožtu D. Ekas pasmerkė J. Rogano rasistines užuominas, tačiau tvirtino, kad „netikiu, kad Joe nutildymas yra atsakymas“.

„Spotify“ turi 100 mln. dolerių vertės kelerių metų išskirtinę sutartį su tinklalaidininku.

„Spotify“ taip pat pareiškė, kad pridės patariamųjų pastabų prie bet kokių tinklalaidžių epizodų, kuriuose kalbama apie COVID-19.

Savo žinutėje šią savaitę N. Youngas – ilgametis aplinkos apsaugos gynėjas – taip pat paprašė savo vyresniosios kartos (vad. „baby boomer“) kolegų pasiimti savo pinigus iš didžiųjų JAV bankų „Chase“, „Citi“, „Bank of America“ ir „Wells Fargo“ dėl jų „palaikomos iškastinio kuro daromos žalos, net nuolat kylant pasaulinei temperatūrai“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją