95-erių monarchė šeštadienį, 70-ies metų valdymo jubiliejaus išvakarėse, Sandringamo rūmuose surengė priėmimą. Apsupta vietos labdaros organizacijų atstovų ir Sandringamo rūmų narių, pjaustė ypatingą tortą, papuoštą Platininio jubiliejaus ženklu, jai buvo įteiktos dovanos, viena iš jų – vietos vaikų sukurta mozaika. Visą laiką ji nešiojosi lazdelę.

Tačiau ši lazdelė turėjo ypatingą reikšmę – ji anksčiau priklausė princui Philipui, kuris mirė pernai balandį, būdamas 99-erių metų.

Karalienė Elžbieta II

„Iš karto atpažinau lazdelę, nes ji visada būdavo pastatyta prie paradinių durų. Tai princo lazdelė. Labai jaudinanti akimirka, kad karalienė pradėjo ją naudoti“, – „The Telegraph“ sakė princo Philipo biografas Gylesas Brandrethas.

Nors princas Philipas pastarąjį kartą viešai lazdele naudojosi 2013 m., kai sveiko po pilvo srities operacijos, jis jos iš rankų nepaleisdavęs dirbdamas Sandringamo rūmuose Norfolke, kuriuos prižiūrėjo.

Karalienė Elžbieta II pasirodė su lazdele 2021 m. spalį per Padėkos dienos mišias Vestminsterio abatijoje. Tai buvo pirmas kartas, kai ji naudojosi lazdele nuo 2003 m., kai sveiko po kelio operacijos.

Karalienė Elžbieta II

Monarchei minint platininį jubiliejų, visur juntamas princas Philipo indėlis. Šeštadienį šia proga paskelbtame pranešime, ji rašė, kad buvo „palaiminta, kad princas Philipas buvo partneris, galintis atlikti karalienės vyro pareigas ir nesavanaudiškai dėl to aukotis.“

Karalienė taip pat patvirtino savo „nuoširdų norą“ Camillai, Kornvalio kunigaikštienei, tapti karaliene konsorte, kai princas Charlesas perims sostą.

„Šiuo pranešimu ji pripažino savo mirtingumą ir žvelgė į ateitį. Galvodama apie savo tėtį Jurgį VI ji taip pat galvoja apie savo motiną ir jos vaidmenį, kurį ji atliko būdama jo partnere“, – PEOPLE žurnalui sakė karališkosios šeimos istorikas Robertas Lacey ir pridūrė: „Žinoma, mirus princui Philipui, ji apsvarsto visus konsorto pareigų pasiaukojimus ir sunkumus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją