Ant 10 000 puodelių, arbatos servizų ir dekoratyvinių lėkščių pavaizduotas karalienės Elžbietos portretas ir užrašyta: „Platininio karalienės Elžbietos II jubiliejaus proga“ (kaip minėta – su gramatine klaida).

Didmeninės prekybos kompanijos „Wholesale Clearance U.K.“ vadovas Karlas Baxteris bando gelbėti reputaciją ir siūlo įsigyti visus indus, kuriuos pavadino įdomiais kolekcininkams, už 40 tūkst. dolerių (38 859 eurai). Kompanijos interneto svetainėje teigiama, kad užrašas ant indų – su „menka klaidele“.

Taip pat šmaikštaujama, kad su šiais indais galima nustebinti draugus, surengti lėkščių daužymo konkursą, pradėti mokytis sukti lėkštes arba sužaisti pavojingą „Frisbee“ žaidimo versiją.

„Visi daiktai atranda savo pirkėją“, – BBC teigė kompanijos atstovas.

Vasario 6-ąją sukanka 70 metų nuo tada, kai karalienė Elžbieta buvo karūnuota ir pradėjo valdyti šalį. Jubiliejinės iškilmės vyks vėliau – birželį.

Iškilmės prasidės birželio 2 d. paradu „Trooping the Colour“ karalienės gimimo dienos proga, vėliau bus įžiebtas švyturys platininio jubiliejaus proga, vyks padėkos mišios Šv. Pauliaus katedroje, gyvas koncertas „Platininė šventė rūmuose“, iškilmingi pietūs ir Platininio jubiliejaus konkursas.

Karališkosios šeimos atstovai šią istorine proga keliaus po šalį ir dalyvaus įvairiuose renginiuose.

95 m. karalienė Elžbieta 2015 m. rugsėjį tapo ilgiausiai valdančia monarche JK istorijoje; ji pralenkė savo proprosenelę karalienę Viktoriją, kuri išbuvo soste 63 metus ir 216 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)