Atlikėja mirė prieš 10 metų, 2012 m. vasario 11 d., dieną prieš „Grammy“ apdovanojimų ceremoniją.

Dešimt metų dirbusį dainininkės asmens sargybiniu R. Watsoną sukrėtė W. Houston mirtis. Dar vienas skaudus smūgis jam buvo dainininkės dukters Bobbi Kristinos (22 m.) mirtis po trejų metų, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai jis guodė ją telefonu.

R. Watsonas (70 m.) pasakojo interviu „Sunday Mirror“: „Pamačiau Whitney vonioje ir puoliau į paniką. Nesupratau, ar ji gyva, ar mirusi. Iškėliau iš vandens, bandžiau gaivinti. <...>Tai – baisiausia, ką patyriau per savo gyvenimą. Niekada šito nepamiršiu. Niekada.“

W. Houston buvo be galo populiari dainininkė, sukūrė įsimintinų vaidmenų kine, deja, turėjo priklausomybių alkoholiui ir narkotikams.

Po mirties atliktas skrodimas parodė, kad ji nuskendo vonioje dėl stipraus širdies nepakankamumo, kurį iš dalies sukėlė daugelį metų vartotas kokainas. Jo kraujyje rasta ir marihuanos bei receptinių vaistų.

R. Watsonas pasakojo: „Kartais įtardavau, kad ji vartojusi narkotikų, tada žiūrėdavau, kad jai nieko nenutiktų, atidžiau ją stebėdavau. Tiesa, nemačiau, kad ji būtų vartojusi narkotikų, niekada su ja nekalbėjome apie narkotikus, mano akivaizdoje ji niekada nieko nevartojo – iš pagarbos.“

Whitney Houston / Foto: Vida Press

Atlikėjos laidotuvėse dalyvavo Oprah Winfrey, Alicia Keys, Mariah Carey, Stevie Wonderis ir daug kitų garsenybių, o jos asmens sargybinis pasakė jaudinamą kalbą.

R. Watsonas pasakojo, kad stengėsi apsaugoti W. Houston dukterį Bobbi Kristiną. Ji atkartojo tragišką savo motinos likimą – irgi buvo rasta vonioje, paskui pusę metų išgulėjo komoje.

R. Watsonas teigė: „Kai Whitney mirė, Bobbi Kristina buvo tame viešbučio numeryje. <...> Tiesa, ji nematė savo mamos vonioje, neužėjo į jos kambarį. Nebūčiau jos įleidęs. O kai mirė Bobbi Kristina, buvo siaubinga. Ji mirė ne iš karto vonioje, tačiau įprastinis gyvenimas tada ir pasibaigė. Dieną prieš kalbėjau su ja telefonu. Ji gedėjo motinos, ji buvo nusiminusi. Motinos nebebuvo, ji pati jautėsi sutrikusi. Bobbi Kristina išgyveno pragarą, kai mirė motina. Kasdien lankiau ją ligoninėje. <...> Anglų kalboje nėra tokio žodžio, kuris nusakytų, kaip tai buvo siaubinga. Tada klausiau savęs: „Kaip šitaip gali būti, kas dar atsitiks?“ Aš prisiimu atsakomybę. Buvo iš artimų jai žmonių, taip pat buvau už ją atsakingas. Turėjome labiau ją palaikyti. Ji stengėsi pati susitvarkyti, tačiau tai buvo per sunku. <...> Galvoju, kad dabar Whitney ir Bobbi Kristina yra karu. Nebereikia nerimauti, nebeskauda širdies.“

R. Watsonas buvo artimas žmogus W. Houston šeimai, taip pat ir jos buvusiam vyrui Bobby Brownui, kuris yra Bobbi Kristinos tėvas. R. Watsono sesuo Pat buvo dainininkės agentė, ji yra ištekėjusi už jos brolio Gary.

Whitney Houston / Foto: Vida Press

Visame pasaulyje parduota apie 200 mln. Whitney įrašų. Į populiariausių dainų sąrašus pateko jos dainos „I Will Always Love You“ ir „I Wanna Dance With Somebody“, kine ji išgarsėjo vaidmeniu 1992 m. filme „Asmens sargybinis“, kuriame vaidino ir Kevinas Costneris.

Kad ir kokia tragiška buvo W. Houston mirtis, R. Watsonas teigia, kad ją ir jos kūrybą visada prisimins.

„Myliu ją, ilgiuosi jos. Ji – Whitney Houston, jos niekada nepamirš. Po dešimties, po šimto metų... mūsų nebebus, o ją prisimins“, – teigė jos asmens sargybinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)