Kol kas vyro mirties priežastis nežinoma.

Jis ilgai dirbo žurnalo „Vogue“ kūrybos direktoriumi, o 80–90-aisiais buvo ir šio leidinio vyriausiasis redaktorius. Daugeliui A. L. Talley žinomas kaip vienas Tyros Banks realybės šou „America's Next Top Model“ teisėjų.

Andre Leon Talley, Tyra Banks

Talley pradėjo savo karjerą mados srityje būdamas 28 metų po to, kai gavo žurnalisto darbą „Women's Wear Daily“.

Aštuntajame dešimtmetyje jis persikėlė į Niujorką, įstojo į prestižinį Browno universitetą.

1970 m. Šiaurės Karolinos centriniame universitete įgijo prancūzų literatūros bakalauro laipsnį.

1972 m. Talley įgijo prancūzų kalbos magistro laipsnį ir iš pradžių ketino tapti prancūzų kalbos mokytoju, tačiau vėliau įsitraukė į meno pasaulį, kur bičiuliavosi su tokiomis garsenybėmis kaip Andy Warholas bei Karlas Lagerfeldas.

Vėliau A. L. Telley tapo buvusios „Vogue“ vyriausiosios redaktorės Dianos Vreeland, kuri vadovavo leidiniui nuo 1962 m. iki 1971 m., protežė.

Tuo metu D. Vreeland dirbo Kostiumų instituto direktore Metropoliteno meno muziejuje, o Talley padėjo jai surengti daugybę parodų. Vyro straipsniai mados temomis pasirodė „Interview“ žurnale, „New York Times“ ir kt.

Anna Wintour,  Andre Leon Talley

1983–1987 m. jis dirbo mados naujienų vadovu, o 1988 m. tapo kūrybos direktoriumi.

Andre išliko šiose pareigose iki 1995 m.

2003 m. interviu jis pasakojo apie savo giliai įsišaknijusią meilę „Vogue“, teigdamas, jog šiuo leidiniu žavėjosi nuo paauglystės.

„Vogue“ buvo mano hobis, ir niekas iš mano šeimos narių nežinojo, kas tai yra, kol leidinio neparnešiau į namus“, – sakė mados ikona tapęs Talley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)