Jo kino karjera po „NYPD Blue“ nesukėlė didesnio susidomėjimo

Vos vieną sezoną (1993–1994 m.) nusifilmavęs kritikų pripažintoje policijos dramoje „NYPD Blue“, už kurią pelnė „Emmy“ pagrindinio draminio serialo aktoriaus nominaciją, D. Caruso sukrėtė televizijos pasaulį, palikdamas šį serialą ir pareikšdamas, kad nuo šiol sieks karjeros kine. 1995 metais jis suvaidino pirmuosiuose dviejuose savo filmuose „Kiss of Death“ („Mirties bučinys“) ir „Jade“ („Geismas“). Pirmasis virto kino teatrų kasų bomba ir uždirbo maždaug 14 mln. dolerių. „Jade“ pasirodė prasčiau ir surinko 9 mln. dolerių.

Kadras iš serialo "CSI kriminalistai"

Didžiulė D. Caruso rizika iš pradžių nepasiteisino, tačiau per pora metų jis vėl pradėjo vaidinti ir pasirodė filmuose „Proof of Life“ („Įkaitas“) ir „Session 9“ („Psichoterapijos seansas nr. 9“). Nors šiuose projektuose jis atliko tik antraplanius vaidmenis, jų laukė panašus likimas. Pirmasis filmas uždirbo 32 mln. dolerių, o antrasis – visiškai neįspūdingą 378 tūkst. dolerių sumą. Taigi žvelgiant Holivudo buhalterių akimis, D. Caruso tikrai nebuvo tas asmuo, kuris susodintų žiūrovų sėdynes į kino teatrų krėslus.

Serialai, kuriuose jis vaidino, tapo populiarūs ne dėl to, kad jis buvo jų žvaigždė

Nuo 1993 metų D. Caruso vaidino trijuose televizijos serialuose: „NYPD Blue“, „Michael Hayes“ ir „CSI: Miami“. „NYPD Blue“ hitu tapo ne dėl D. Caruso, kuris tuo metu buvo gana nežinomas, o dėl to, kad prie jo vairalazdės sėdo megaprodiuseris Stevenas Bochco, sukūręs tokius klasikinius serialus kaip „Hill Street Blues“ ir „LA Law“. (Reikėtų pažymėti, kad „NYPD Blue“ sukėlė daug kalbų ir dėl to, kad jame buvo keiksmų ir nuogybių.) „Michael Hayes“, sukurtas būtent dėl D. Caruso, 1997 –1998 metų sezonu nesulaukė aukštų reitingų. Didysis D. Caruso sugrįžimas į televiziją įvyko 2002 metais su „CSI: Miami“, kuris buvo didžiulės sėkmės sulaukusio originaliojo serialo CSI atšaka. Galima sakyti, kad D. Caruso pasirodė kai kuriuose stambiuose serialuose, bet tikrai nebuvo varomoji jų jėga.

Kadras iš serialo "CSI Majamis"

Jis kainuoja tikrai brangiai

„CSI: Miami“ buvo ne tik masyvus reitingų hitas, bet ir itin ilgai rodytas šou. Tai reiškia, kad serialui tęsiantis, D. Caruso uždirbo vis daugiau ir daugiau pinigų. Teigiama, kad artėjant 10 sezono pabaigai, aktorius už vieną seriją gaudavo 375 tūkst. dolerių. Taigi jis buvo tapęs trečiuoju daugiausia uždirbančiu draminio televizijos serialo aktoriumi.

Pakilimas į aukštą lygį reiškia, kad bet koks naujas projektas finansiškai turi būti vertas D. Caruso. Norint įtikinti D. Caruso prisijungti prie naujo projekto, reikia turėti labai daug pinigų – o tada televizija dar turi išleisti milijonus serialo reklamai. Tačiau šiandieninė televizijos aplinka nėra tokia, kokia buvo „CSI: Miami“ apogėjaus metu: televizijos serialus žiūri vis mažiau žiūrovų, nes žmonės migruoja į kabelinius kanalus bei srautines transliacijas. Ir, kaip ne kartą jau parodė jo karjera, D. Caruso vaidmuo negarantuoja serialui sėkmės.

Serialas "CSI kriminalistai"

Gali būti, kad jis kenčia nuo vienodų vaidmenų pasiūlos

Sėkminga aktorystė gali reikšti tiek palaimą, tiek prakeiksmą. Tie aktoriai, kurie labai ilgą laiką atlieka vieną ir tą patį vaidmenį, taip suauga su savo personažu, kad žiūrovams (ir prodiuseriams) būna sunku juos atskirti, ir vėliau tokie aktoriai sulaukia pasiūlymų atlikti panašius vaidmenis. Visuose trijuose serialuose – „NYPD Blue“, „Michael Hayes“ ir „CSI: Miami“ – D. Caruso personažai buvo iš teisėsaugos srities. Gali būti, kad D. Caruso tiesiog sunkiai sekėsi vaduotis iš nuolatinių policininko vaidmenų.

Teigiama, kad su juo sunku dirbti

Niekas nenori dirbti su primadonomis, ir D. Caruso taip pat yra užsitarnavęs aktoriaus, su kuriuo nėra lengva bendrauti, reputaciją. Kai po pirmojo sezono jis paliko „NYPD Blue“, atrodė, kad prodiuseris Stevenas Bochco ir kūrėjas Davidas Milchas pajuto palengvėjimą. Savo atsiminimuose S. Bochco rašė, kad D. Caruso filmavimo aikštelėje atrodydavo labai nelaimingas, ir spėliojo, kad jis taip elgėsi tyčia. Jo teigimu, kiekvieną kartą, kai jis „pasikviesdavo D. Caruso į savo biurą pasikalbėti apie jo problemas, jis užsiraukdavo tarsi paniuręs paauglys“. S. Bochco aktoriaus elgesį taip pat yra pavadinęs „keliančiu vėžį“ ir sakęs, kad D. Caruso „emociškai būdavo niekam nepasiekiamas“ ir atrodydavo „kaprizingas, blogos nuotaikos ar paniuręs, nelygu diena“. „Dauguma žmonių nesijaučia gerai netinkamoje aplinkoje, bet D. Caruso tai patikdavo, nes jis tapdavo nepasitenkinimo šaltiniu, ir tai suteikdavo jam jėgų“.

Serialas "CSI Majamis"

D. Milchas apie pirmąjį „NYPD Blue“ sezoną kalbėjo per IFC pokalbių šou „Dinner for Five“. Jis prisiminė, kaip D. Caruso gavo scenarijų ir tiesiai jam, dažnai tapdavusiam scenarijaus autoriumi, pareiškė: „Kas parašė šitą š***?“ D. Milchas teigė, kad stresas dirbant su D. Caruso jį tiesiog žudydavo. „Aš esu filmavimo aikštelėje kartu su juo, ir jis verčia mane peržiūrėti sceną, o aš galvoju, hmmm. Man širdies priepuolis. Man suš****s širdies priepuolis, aš tuoj mirsiu besiginčydamas su šiuo netalentingu nevykėliu“, – pasakojo D. Milchas.

Jis aktyviai kovoja su savo nekilnojamojo turto mokesčiais

1998 metais, likus ketveriems metams iki Horacijaus Keino vaidmens „CSI: Miami“, D. Caruso nusipirko prabangų butą Majami Byčo dangoraižyje, pavadinimu „Il Villagio“. Ir, panašu, kad kiekvienais metais nuo 2011-ųjų D. Caruso yra nepatenkintas pernelyg dideliais nekilnojamojo turto mokesčiais už šį butą. Oficialius jo pareiškimus nagrinėja komitetas, vadinamas Vertės koregavimo taryba – ji analizuoja skundus dėl nekilnojamojo turto, kuris galėjo būti pervertintas ir tokiu būdu pernelyg daug apmokestintas. Aktoriui, kovojančiam už mažesnius nekilnojamojo turto mokesčius, sekasi įvairiai. Pavyzdžiui, 2011 ir 2013 metais taryba juos šiek tiek sumažino, o 2014 ir 2015 metais jo skundai buvo atmesti.

CSI Majamis žvaigždė Davidas Caruso

Panašu, kad jis išėjo į pensiją

Gali būti, kad kuri nors filmų gamybos studija ar televizijos kanalas bandė pakviesti D. Caruso filmuotis jų projekte – juk šiuo metu yra daug televizijos tinklų ir srautinio transliavimo paslaugų, kurioms reikia žinomų pavardžių. Tačiau jeigu jie skambina, D. Caruso neatsiliepia: 2012 metais nutraukus „CSI: Miami“, jis iš esmės pasitraukė į pensiją. Nuo to laiko, kai baigėsi šis serialas, D. Caruso į savo gyvenimą aprašymą neįtraukia nė vieno savo vaidmens ar prodiusavimo darbo, taip pat nenurodo jokių būsimų projektų. Laikas parodys, ar po ilgesnės pertraukos visuomenės dėmesio nuošalyje jis pajus norą vėl filmuotis, tačiau kol kas atrodo, kad nepaisant to, ar jo reikia Holivudui, jam Holivudo tikrai nereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)