Iš Kijevo kilusios Petros atvaizdavimas seriale papiktino ne tik ministrą, bet ir daugelį tautiečių. Ukrainietės aktorės Darios Panchenko herojė Petra čia vaizduojama kaip neišsilavinusi, prastą suvokimą apie madą turinti vagilė.

Seriale trumpai pasirodžiusi aktorė, kurią pagrindinė herojė sutinka prancūzų kalbos pamokoje, vaidina iš Ukrainos į Paryžių atvykusią su ryškiu akcentu kalbančią vagilę, apšvarinusią prabangią parduotuvę prekybos centre.

„1990-aisiais ir 2000-aisiais iš Ukrainos kilę vaikinai dažnai buvo vaizduojami kaip gangsteriai. Laikui bėgant tai pasikeitė. Tačiau seriale „Emily in Paris“ mes vėl matome karikatūrą, kuri mums yra nepriimtina ir įžeidžianti.

Ar taip ukrainiečiai atrodys užsienyje? Vagišiai, norintys viską gauti nemokamai ir bijantys tremties? Taip neturėtų būti“, – įsitikinęs kultūros ministras.

Oleksandr Tkachenko

Ukrainos influencerė Eugenie Hawrylko internete klausė: „Ar 2021-aisiais vis dar yra vietos tokiam nežinojimui ir netolerancijai?“.

Tuo tarpu profesorė Olga Matveieva pareiškė gailestį, kad Petra seriale pateikiama kaip atstumianti asmenybė.

„Tautybės pagrindu sukurti stereotipai ne tik provokuoja disbalansą, bet ir palaiko agresiją. Skleiskime taiką, o ne įžeidžiančius juokelius“, – kvietė ji.

Pagrindinės herojės Emily, madai neabejingos amerikietės, dirbančios Paryžiuje, vaidmenį minėtame seriale atlieka garsaus muzikanto Philo Collinso dukra, aktorė Lily Collins. Būtent ji seriale ir sutinka D. Panchenko heroję Petrą.

Iš pradžių itin draugiškos bendramokslės įvaizdį sudariusią ukrainietę Emily priima į draugiją, tačiau netrukus, įtraukta į apsukrią vagystę, ją atstumia.

Skelbiama, kad O. Tkachenko jau sulaukė atsakymo iš „Netflix“, kuris yra „pakankamai diplomatiškas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)