Edinburgo kunigaikštis mirė būdamas 99 metų balandžio mėnesį. Tuomet dėl pandemijos įvesto reikalavimo laikytis saugaus atstumo tarp žmonių, laidotuvėse galėjo dalyvauti tik 30 asmenų.

Velionio našlė karalienė Elizabeth II sėdėjo Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčios suole, kai buvo laidojamas 73 metus su ja santuokoje išgyvenęs princas.

Bakingamo rūmai pranešė, kad karalienė davė leidimą pavasarį surengti religines apeigas, tačiau tikslios datos nenurodė.

Kitų metų vasarį 95 metų monarchė švęs savo platininį jubiliejų.

Mininti auksines judviejų santuokos metines 1997 metais karalienė sakė, kad Philipas „paprasčiausiai visus šiuos metus buvo mano stiprybė ir mano ramstis, ir aš jam skolinga daugiau nei jis kada nors galėsiu sugrąžinti“.

Kalėdas karalienė praleis į vakarus nuo Londono esančioje Vindzoro pilyje, kur gyvena didžiąją dalį laiko nuo pandemijos pradžios. Šiemet ji nevyks į Sandringamo dvarą Norfolke, Rytų Anglijoje – ten paprastai karališkoji šeima sutikdavo šias šventes.

Karalienės duktė princesė Anne (Ana) buvo priversta izoliuotis, kai jos vyrui buvo testais patvirtintas koronavirusas, tačiau Kalėdų dieną monarchę aplankys jos vyriausiasis sūnus princas Charlesas (Čarlzas) su savo sutuoktine Camilla (Kamila).

Redaktorius Raimondas Čiuplys