Pekinas pradėjo plataus masto valstybės susidorojimą su mokesčių vengimu ir tuo, kas laikoma amoraliu elgesiu pramogų pramonėje, taikiniais jau tapo kai kurios didžiausios šalies žvaigždės. Mokesčių biurai keliuose pramogų centruose visoje šalyje, įskaitant Pekiną, Šanchajų ir Guangdongo, Džedziango ir Dziangsu provincijas, perspėjo pajamas slepiančias įžymybes, kad gali sulaukti didžiulių nuobaudų, jei iki metų pabaigos nepateiks sąžiningų deklaracijų.

Įsakymas paskelbtas po to, kai Kinijos „tiesioginės transliacijos karalienei“ Huang Wei pirmadienį buvo liepta sumokėti rekordinę 200 mln. dolerių baudą už mokesčių vengimą, o kitą dieną buvo uždarytos jos socialinių tinklų paskyros, turinčios daugiau nei 110 mln. sekėjų.

Kinų aktorei Zheng Shuang rugpjūtį taip pat buvo skirta 46 milijonų dolerių bauda už mokesčių vengimą. Aktorės Fan Bingbing karjera stringa nuo 2018-ųjų mokesčių vengimo skandalo. Prieš žlugimą Fan buvo viena geriausiai apmokamų Kinijos aktorių ir pasirodė filmų „Iksmenai“ bei „Geležinis žmogus“ franšizėse.

Valstybinė radijo, kino ir televizijos administracija paskelbė „nulinę toleranciją“ mokesčių vengimui ir milžiniškiems pramogų pasaulio atstovų uždarbiams. Perspėjimas sutampa su prezidento Xi Jinpingo „bendros gerovės“ siekiu mažinti ekonominę nelygybę – iš dalies suvaldant per dideles pajamas pramogų ir technologijų sektoriuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)