Pirmoji moteris, pasivadinusi Zoe pseudonimu, papasakojo, kad pamačiusi, kaip 67 metų aktorius vėl pasirodo filmo „Seksas ir miestas“ tęsinyje, jai sukilo nemalonūs prisiminimai. Ji teigė, jog pagaliau atėjo laikas parodyti tikrąjį žvaigždės veidą.

Pats Ch. Nothas kaltinimus neigia ir tvirtina, kad „susitikimai vyko bendru sutarimu“.

„Kaltinimai man, kuriuos išsakė moterys, su kuriomis susipažinau prieš daugelį metų, prieš dešimtmečius, yra kategoriškai melagingi“, – sakė Nothas. „Šios istorijos galėjo nutikti prieš 30 metų arba prieš 30 dienų – man „NE“ visada reiškia „NE“ – tai riba, kurios aš neperžengiu. Sunku nekreipti dėmesio ir į laiką, kuomet pateikti šie kaltinimai. Bet kuriuo atveju, tikrai žinau – aš neprievartavau šių moterų“.

Teismui pateiktuose dokumentuose Zoe teigia, kad Ch. Nothu susipažino netrukus po to, kai, būdama 22 metų, persikėlė į Los Andželą. Jos užimamos pareigos tuo metu buvo susiję su bendradarbiavimu su įžymybėmis.

„Jis eidavo prie mano stalo ir flirtuodavo su manimi. Jis kažkaip gavo mano numerį ir palikdavo žinutes mano darbo telefone. Mano viršininkas sakydavo: „Ponas Didysis (Mr. Big – taip aktoriaus herojus vadinamas „Sekso ir miesto“ seriale bei filmuose) palieka žinutes jūsų balso pašte“, – sakė ji.

Moteris tvirtino, kad vėliau buvo pakviesta į baseiną jo apartamentuose Vakarų Holivude. Būdamas ten, jis jai davė knygą ir pasakė ją vėliau grąžinti.

Kai ji grįžo, jis ją pabučiavo. Moteris teigė norinti grįžti pas draugę. Tada aktorius patraukė viešnią link savęs, numovė šortus ir bikinio kelnaites bei išprievartavo.

„Buvo labai skausminga ir aš sušukau: „Stop!“ – sakė ji. „O jis to nepadarė. Aš pasakiau: „Ar galite bent prezervatyvą gauti?“ ir jis nusijuokė“.

„Supratau, kad ant mano marškinių buvo kraujo. Išėjau iš ten. Nuėjau į savo draugės butą [tame pačiame pastate]“, – pridūrė ji ir pažymėjo, kad jos bičiulė iškart suprato, kad kažkas negerai.

Draugė pasakojo: „Ji nekalbėjo. Vengė akių kontakto. Kai įsėdome į automobilį, aš pradėjau ją spausti: „Turi man pasakyti, kas atsitiko.“ Kažkas negerai“. Nepamenu, ką ji pasakė, bet aš užsispyriau vežti Zoe į ligoninę.

Galimos aukos buvęs viršininkas taip pat patvirtino, kad Zoe jam prisipažino apie užpuolimą, tačiau, pasak jo, pati Zoe prašė niekam daugiau to nepasakoti.

Ligoninėje Zoe sakė nepranešusi gydytojams ar policijai, kas ją užpuolė, bijodama, kad tai turės pasekmių jos karjerai.

„Nežinojau, ką daryti“, – teigė tariama auka.

Praėjus maždaug 2 metams po incidento, moteris kreipėsi konsultacijos į moterų krizių centrą, tai patvirtino ir klinikos vadovas.

Antroji moteris, kuri istorijoje vadinama Lily vardu, sakė, kad su Ch. Nothu susipažino 2015 m. viename Niujorko bare, kur ji dirbo padavėja. Lily, kuriai tuo metu buvo 25 metai, sakė, kad žvaigždė pakvietė ją vakarienės ir ji sutiko. Po vakarienės jiedu nuėjo į vyro butą.

Ji prisiminė, kad jo butas Greenwich Village buvo nuostabi vieta.

„Mes klausėmės muzikos. Jis ėmė priekabiauti, tačiau buvau atsargi. Jis yra vyresnis, ir atrodė vyresnis. Aktorius vis nesustojo, turėjau tarti garsesnį „NE“ ir išeiti. Bet jis nusimovė kelnes ir atsistojo priešais mane“, – tęsė Lily, tvirtindama, kad su aktoriumi užsiiminėjo oraliniu seksu.

Ji teigė jam priminusi, jog aktorius vedęs. Tuo metu jis prieš keletą metų buvo atšokęs vestuves. Tačiau šis atšovė, kad santuoka yra apgaulė, monogamija neįmanoma.

„Mylėjomės ant kėdės, iš nugaros, priešais veidrodį. Man ėmė byrėti ašaros. Po to nuėjau į vonią ir apsirengiau sijoną. Jaučiausi siaubingai. Visiškai sugniuždyta“, – pasakojo antroji galima aktoriaus auka.

Draugas, kuriam ji vėliau paskambino, prisiminė, kad Lily kalbėjo „isteriškai“, ir papasakojo apie jos balso pašte paliktą aktoriaus žinutę, iš jo žodžių buvo aišku, kad kažkas nutiko.

„Jis paliko balso pašto žinutę, kurioje sakė: „Smagiai praleidau laiką ir tikrai būčiau dėkingas, jei apie tai nekalbėtumei su savo draugėmis. Jei galėtume išlaikyti tai tik tarp mūsų, būtų puiku“, – prisiminė Lily bičiulis.

Moteris pateikė ir daugiau žvaigždės atsiųstų žinučių.

„Beje, turiu paklausti, ar tau patiko mūsų naktis praėjusią savaitę? Maniu, kad buvo labai smagu, bet nebuvau visiškai tikras, kaip jauteisi“, – teigiama vienoje žinutėje iš Ch. Notho, į kurią Lily atsakė: „Hmm. ... Man tikrai patiko jūsų kompanija. Tačiau jaučiausi išnaudojama. Galbūt galėtume apie tai pakalbėti ne telefonu“.

„Jei nori vėliau kartu išgerti, galime tai daryti nebūtinai pas mane. Nors aš turiu geriausio viskio“, – tariamai rašė Ch. Nothas kitoje žinutėje.

Tiesa, daugeliui įtarimų sukėlė tai, jog kaltinimai aktoriui paskelbti iškart po naujausios filmo „Seksas ir miestas“ dalies premjeros.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)