Vis dėlto daugelis M. Jacksono gerbėjų liko jam ištikimi nepaisant kaltinimų bei iš to kilusio ažiotažo. Žvaigždės mirtis juos sukrėtė ir nuliūdino, kai kurių gedulas trunka iki šiol.

Oficialia M. Jacksono mirties priežastimi paskelbtas mirtinas vaistų, kurių jam išrašė jo gydytojas Conradas Murray, derinys. Atrodė, jog galiausiai tyrime buvo padėtas taškas.

Tačiau metams bėgant ir prabylant vis daugiau popžvaigždę pažinojusių asmenų, atsiranda naujų spėlionių, kas nulėmė tragišką M. Jacksono gyvenimo baigtį.

Galėjo būti užsakyta žmogžudystė?

Svarbu paminėti, jog šiai teorijai pagrįsti kol kas nėra jokių daiktinių įrodymų. Tačiau ėmė sklisti kalbos, jog prie M. Jacksono mirties galimai prisidėjo buvęs „Sony Music Entertainment“ prezidentas Tommy Mottola.

Konfliktas tarp jųdviejų prasidėjo 2002 m., kai M. Jacksonas ir pilietinių teisių gynėjas Alas Sharptonas ėmė garsiai kalbėti, kad muzikos industrijoje juodaodžiai muzikantai yra išnaudojami. Tarp kaltininkų tuomet skambėjo ir T. Mottolos pavardė.

Vėliau, kaip kalba liudininkai, nesantaika tarp popžvaigždės ir buvusio įrašų kompanijos lyderio tik gilėjo. M. Jacksonas pareiškė, kad „Sony“ per mažai reklamavo naujus jo kūrinius, galiausiai nutrūko ilgametis M. Jacksono ir „Sony Music“ bendradarbiavimas.

Žiniasklaidoje buvo aprašytas atlikėjo pasakojimas apie muzikos pasaulio užkulisius. M. Jacksonas ne kartą užsiminė – jo nuomone, T. Mottola jam grasino.

Naujai pasirodžiusi galima sąmokslo prieš M. Jacksoną teorija kalba apie tai, jog būtent T. Mottola pasiuntė daktarą popžvaigždę nužudyti, nes jo įvaizdžiui labai kenkė M. Jacksono atvira kritika T. Mottolos atžvilgiu, kaltinimai rasizmu. Būtent todėl T. Mottola galimai susitarė su daktaru, kad šis, esant progai, nunuodytų popmuzikos karalių.

Šią teoriją sakosi palaikantis ir reperis Kanye Westas, ją logiška laiko dalis gerbėjų. Kaip ten bebūtų įvykę iš tiesų, T. Mottolai iki šiol jokie kaltinimai nepateikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)