Meksikoje gimusi 26 metų Hilda Marcela Cabrales Arzola dvi savaites buvo komos būklės, kai lapkričio 13 dienos vakarą buvo išmesta prie „Kaiser Permanente“ ligoninės Vakarų Los Andžele.

Vos prieš dvi valandas prie kitos Los Andželo ligoninės buvo rasta negyva jos draugė, 24 metų modelis Christy Giles – ją, kaip įtariama, ten paliko du vyrai, slėpę veidus po skarelėmis.

Abi moterys penktadienio vakarą linksminosi ir su trimis vyrais išvyko į kitą vakarėlį Holivud Hilse, bet jame taip ir nepasirodė.

Skausmo prislėgtas Hildos tėtis Luisas Cabralesas Rivera teigė, kad vakar gydytojai jam pranešė, jog nėra jokių vilčių, kad jo dukra atsigautų.

Šeima nusprendė Hildos organus paaukoti donorystei ir sekmadienį ar pirmadienį su ja atsisveikins – tuo metu ji kaip tik būtų minėjusi savo 27 gimtadienį.

49 metų sistemų inžinierius Luisas vos tramdydamas ašaras „The Sun“ sakė: „Vakar mano mergaitei buvo diagnozuota smegenų mirtis“.

„Mes jau laukėme blogų žinių ir dabar bandome iš visų jėgų su tuo susitaikyti“.

„Meldžiau Dievo grąžinti man Hildą visiškai sveiką, bet jeigu ji būtų likusi neįgali, gal geriau jai išeiti ir likti Jo pašonėje“.

„Man labai ramu pagalvojus, kad Dievas paskolino ją mums beveik 27 metams – pirmadienį bus jos 27 gimtadienis“.

„Aš ir jos motina nuprendėme, kad jos organus reikėtų paaukoti tiems, kuriems jų reikia, ir šis procesas įvyks sekmadienį arba pirmadienį“, – pridūrė jis.

„Niekada su ja apie tai nekalbėjau, bet esu visiškai tikras, kad Hilda būtų norėjusi taip pasielgti. Ji buvo tokia gera ir kilni mergina, visuomet besirūpinusi kitais“.

„Donorystei bus galima paaukoti nuo devynių iki 12 skirtingų organų, ir mes nusprendėme, kad tai bus paskutinis mano dukters meilės aktas“.

Širdgėlos kamuojamas tėvas sakė, kad Hildos draugai jam sakę, kad „ji visuomet skubėdavo jiems į pagalbą, rūpindavosi, kaip jiems sekasi, ir padėdavo visiems, kam tik galėdavo“.

„Mes visi esame priblokšti, bet dėkingi, kad Dievas leido jai būti su mumis beveik 27 metus ir kad dabar galime čia ateiti ir ištarti jai „Sudie“, – tęsė Luisas.

„Esu dėkingas, kad su paskutiniu atodūsiu ji galės dovanoti gyvybę kitiems, ir kad ji toliau gyvuos kituose žmonėse širdies, akių ar plaučių forma“.

„Sekmadienį ar pirmadienį jie vešis ją į operacinę, bet prieš tai leis mums su ja atsisveikinti ir atiduoti jai paskutinę pagarbą“.

„Mes galėsime ištarti kelis žodžius ir paleisti muziką, o jei tai bus pirmadienis, sudainuosime „Su gimimo diena“.

Paskutinės Hildos žinutės

Hildos mama gydytoja Marcela Arzola, jos jaunesnioji sesuo Fernanda ir jos pamotė Carolina atvyko iš Meksiko, kad su ja atsisveikintų.

Jos draugės Christy telefono duomenys rodo, kad paskutinė žinoma merginos buvimo vieta buvo vienas butas Beverli Hilse.

Kaimynai „The Sun“ pasakojo girdėję, kad prieš tai, kai abi draugės buvo numestos prie ligoninių, iš šio buto visą dieną kažkas „dejavo iš skausmo“.

Christy telefono išklotinė parodė, kad ji šeštadienį maždaug 5 val. 30 min. ryto nusiuntė Hildai tekstinę žinutę, kurioje su plačiai atmerktų akių simboliu parašė: „Eikime iš čia“.

Hilda atrašė „Taip“ ir nurodė, kad išsikvietė „Uber“ – tačiau Christy šitos žinutės nebeperskaitė ir daugiau nebeatsakė į jokias kitas jai siųstas žinutes.

Maždaug po 12 valandų Christy buvo numesta prie Pietų Kalifornijos ligoninės Kalver Sičio mieste. Hilda prie intensyvios terapijos skyriaus buvo palikta dar po dviejų valandų.

Christy vyras, 40 metų Janas Cilliersas teigė, kad policija apklausė du vyrus, su kuriais Christy ir Hilda išėjo iš vakarėlio. Jie tvirtina, kad abi moterys „netyčia perdozavo“.

Modelio mama Dusty sakė, jog šeima būgštauja, kad abi moterys buvo apsvaigintos narkotikais ir seksualiai išnaudotos.

Hilda į Los Andželą iš savo gimtojo Monterėjaus miesto atsikėlė šių metų liepą, kai gavo interjero dizainerės darbą.

Prieš dvejus metus ji su pagyrimu baigė architektūros studijas Monterėjaus universitete.

Jos tėtis „The Sun“ sakė, kad toksikologinių tyrimų metu tiek Hildos, tiek Christy organizmuose buvo rasta narkotikų. Jis mano, kad draugės jų negalėjo vartoti savo noru.

„Hilda man yra pasakojusi, jog kartais parūko marihuanos, kad greičiau užmigtų, bet narkotikai, kurie buvo rasti jos sistemoje, nėra tie, kuriuos ji būtų vartojusi savo noru“, – teigė tėtis.

„Jos motina yra gydytoja, jos patėvis taip pat yra gydytojas, ir jie visada jai sakydavo, kad ji nevartotų opioidų, nes jie gali padaryti neatitaisomos žalos ar priversti sustoti širdį“.

„Ji tai žinojo ir nebūtų sąmoningai juos vartojusi“.

„Tai nebuvo rekreaciniai narkotikai, ir Hilda buvo labai sveika mergina, mėgusi eiti į žygius, daryti jogą ar lankytis sporto salėje“.

„Norime, kad žmonės žinotų apie šią bylą, kol atsakingi asmenys atsidurs už grotų“.

„Detektyvai kelis kartus su mumis kalbėjosi ir sakė, kad įtariamieji jau yra taip darę anksčiau, bet niekada taip toli nenuėjo“.

„Policija įsteigė pagalbos liniją ir kalbasi su žmonėmis, bet prašė mūsų turėti kantrybės. Detektyvai buvo pasipiktinę, kad tie vyrai turėjo galimybę išgelbėti Hildos ir Christy gyvybes, bet paliko jas likimo valiai“.

„Iš Christy žinučių mes žinome, kad merginos norėjo palikti butą ir išsikvietė „Uber“, bet taip ir neišvyko“.

„Norime, kad Hilda ir Christy sulauktų teisybės, ir kad daugiau niekam netektų to patirti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)