Sveikatos priežiūros specialistai pateikė raminantį paaiškinimą karališkosios šeimos gerbėjams, pastebėjusiems, kad karalienės rankos naujose šią savaitę pasirodžiusiose nuotraukose yra neįprastos violetinės spalvos.

Paskelbus nuotraukas iš Vindzoro pilyje įvykusio karalienės susitikimo su generolu seru Nicku Carteriu, socialiniuose tinkluose imta aptarinėti jos sveikatą.

Nors kai kurie gerbėjai pastebėjo, kad karalienė stovi tvirtai ir įvertino tai kaip atsigavimo ženklą, kiti išreiškė nerimą dėl pasikeitusios jos galūnių išvaizdos, rašo dailystar.co.uk.

95-erių monarchė dėl gausių sveikatos problemų atšaukė daugybę lapkritį numatytų veiklų, o dėl nugaros bėdų netgi turėjo pasitraukti iš sekmadienį vykusių Atminimo dienos iškilmių.

Vienas susirūpinęs „Twitter“ vartotojas rašė: „Aš taip nerimauju dėl karalienės – šioje nuotraukoje matyti, kad jos rankos yra violetinės. Tai prastos kraujotakos požymis, nejaugi negalima nieko padaryti, kad jos sveikata pasitaisytų? Mes nenorime jos netekti, tikrai ne, dar ne dabar. Mums reikalinga mūsų karalienė, Dieve, saugok karalienę.“

Pasak vieno gydytojo, už rankų spalvos pakitimo problemos gali slypėti daugybė priežasčių.

Lidse esančio medicinos centro „Shakespeare Medical Centre“ gydytojas Jay Verma karalienės būklę aiškina taip: „Tai gali būti Reino sindromas arba tiesiog paprasčiausiai šąlančios rankos. Violetinė spalva atsiranda dėl to, kad iš kraujo pašalinamas deguonis.“

Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) puslapyje Reino sindromas – vienas iš J. Verma variantų, kodėl pakito karalienės Elžbietos II rankų spalva – apibūdinamas kaip sveikatos problema, paveikianti kraujotaką ir išryškėjanti tam tikrose situacijose, pavyzdžiui, kai žmogui „šalta, jis jaučia nerimą arba stresą.“

Karalienė nedalyvavo jokiame renginyje ar susitikime beveik mėnesį nuo tada, kai spalio 19-ąją, antradienį, Vindzoro pilyje surengė priėmimą, skirtą Pasaulinio investicijų viršūnių susitikimo dalyviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)