Trys žmonės, kurie teigė buvę M. Mansono bičiuliais 1990-aisiais, tvirtino, kad jis rodė jiems savo sekso vaizdo įrašus.

Brianas (Brianas Warneris yra tikrasis dainininko vardas. – Red.) iš vaizdo kasetės rodė jiems įrašus su visomis merginomis, kurios persirengimo kambaryje užsiiminėjo su juo oraliniu seksu. Jis tuo didžiavosi, sakė jie.

Buvę M. Mansono draugai taip pat tvirtino, kad muzikantas dažnai laidydavo juokelius apie prievartą. Savo 1998 metų atsiminimuose jis išsamiai aprašė, kaip išgąsdino vieną moterį, kuriai pareiškė: „Mes ketiname tave išžaginti automobilių stovėjimo aikštelėje, o tada sutraiškysime tave po tavo nuosava mašina“.

Tai, kad M. Mansonas dažnai juokaudavo apie išžaginimą, patvirtino ir seriale „Game of Thrones“ („Sostų karai“) vaidinusi aktorė Esme Bianco.

„Dar prieš tai, kai užmezgiau su juo romaną, jis kalbėjo, kad ketina mane išžaginti“, – teigė ji.
Kiti leidinio šaltiniai M. Mansoną kaltino rasizmu. Anot jų, juodaodžių atžvilgiu jis dažnai vartodavo įžeidžiantį žodį, prasidedantį iš N raidės.

„Jis džiaugdavosi proga išrėžti šį žodį juodaodžių akivaizdoje“, – sakė vienas šaltinis.

Tyrime taip pat teigiama, kad M. Mansonas buvo apsėstas nacizmo. Savo namuose jis laikė kanistrus su vandenilio cianidu („Zyklon B“), kuriuo naciai naikino žydus dujų kamerose.

„Mačiau, kaip jis rodė šiuos kanistrus savo draugams žydams ir prašė jų tai įvertinti“, – liudijo kitas šaltinis.

E. Bianco pasakojo, kad M. Mansonas mušė ją botagu, kurį, jo teigimu, naudojo naciai.
Buvę M. Mansono kolegos tvirtino, kad jis įžeidinėdavo savo grupės ir komandos narius. Jis taip pat ragino juos sekti vienas kitą ir jam pranešti apie viską, kas vyksta.

1996 metais jis į savo būgnininką Kennethą Wilsoną sviedė mikrofono stovą. K. Wilsonas dėl šio incidento atsidūrė ligoninėje.

Buvusios M. Mansono merginos atskleidė, kad jis buvo įsirengęs „kambarį blogoms mergaitėms“, kurį naudojo psichologiniams kankinimams. Buvusi dainininko mylimoji Morgan Smithline prisipažino, kad šiame drabužinės dydžio kambaryje muzikantas ne kartą buvo privertęs ją tūnoti kelias valandas.

„Iš pradžių tai skambėjo įdomiai. Tačiau po to jo tonas tapo labai griežtas. Net jei būčiau rėkusi, manęs niekas nebūtų išgirdęs. Išmokau su tuo nekovoti, nes jis vis tiek būtų gavęs tai, ko nori“, - tvirtino ji.

Beveik visos moterys, kurios kaltino M. Mansoną šiurkščiu elgesiu, pasakojo, kad iš pradžių jų romanas su dainininku prasidėdavo nuo teigiamų natų – jis negailėdavo komplimentų ir jomis rūpindavosi. Tačiau netrukus jo dėmesys greitai virsdavo manipuliacijomis.

Savo ieškinyje M. Smithline teigia, kad M. Mansonas ją smaugė, kandžiojo, ant jos šlaunies išraižė savo inicialus ir kelis kartus ją išžagino. E. Bianco pažymėjo, kad jų santykius lydėjo narkotikų vartojimas, nuolatinė kontrolė ir seksualinė muzikanto prievarta.

Viena moteris, norėjusi likti anonimiška, padavė M. Mansoną į teismą dėl išžaginimo. Ji teigė, kad jis parbloškė ją ant žemės ir išžagino.

„Jis pareiškė, kad aš išvariau jį iš proto ir priverčiau jį taip pasielgti. Tuomet jis man pasakė: „Daugiau niekada neversk manęs taip su tavimi elgtis“, – rašoma ieškinyje.

Po šio užpuolimo, pasak ieškovės, M. Mansonas grasino ją nužudyti ir gyrėsi, kad išsisuks, nes ji esą yra niekas, o jis – žvaigždė, turinti ryšių policijoje.

Praėjusį spalį kelios moterys, tarp jų M. Smithline, E. Bianco ir Evan Rachel Wood, buvo susitikusios Los Andžele. Kai kurios iš jų anksčiau nebuvo pažįstamos. Tačiau jas visas siejo vienas bendras dalykas: jos visos tvirtino, kad M. Mansonas iš jų tyčiojosi. Maždaug po trijų mėnesių aktorė E. R. Wood apkaltino dainininką sistemiška prievarta.

Pats M. Mansonas neigia visus jam metamus kaltinimus ir tikina, kad jo buvusios partnerės „ciniškai ir begėdiškai bando pasipelnyti ir pasinaudoti #MeToo judėjimu“. Jo teigimu, viskas jo santykiuose vyko abipusiu sutarimu.

Nepaisant daugybės kaltinimų, buvusi dainininko žmona Dita von Teese stojo ginti savo buvusio vyro ir sako, kad per visą jųdviejų santuoką neturėjo panašios patirties. Jie, D. von Teese teigimu, išsiskyrė dėl M. Mansono neištikimybės ir priklausomybės nuo kvaišalų.

Šiuo metu M. Mansonas yra vedęs Lindsay Usich, kuri kol kas kaltinimų savo vyrui nekomentuoja.

*Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalbą bei atstovavimas bylose)*
Pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patyrusiems asmenims visoje Lietuvoje teikia Specializuotos pagalbos cendivai (SPC). Patyrėte fizinį, psichologinį, seksualinį, ekonominį smurtą? Nedvejodami kreipkitės nurodytais kontaktais pagal savo gyvenamąją vietą:
Regionas Specializuotos pagalbos centras Telefonai, el.paštas
Pagalba teikiama visoje Lietuvoje ir užsienyje Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras +370 679 61617
www.anti-trafficking.lt
Konsultacijos ir pagalba visoje Lietuvoje ribologija.lt pagalba@ribologija.lt
Vilniaus m. (be Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijų) Asociacija Vilniaus moterų namai 8 5 2616380
vmotnam@vmotnam.lt
Vilniaus m. Naujininkų, Naujosios Vilnios, Grigiškių seniūnijos, Vilniaus r., divakų r., Širvintų r., Šalčininkų r., Švenčionių r. Asociacija Moterų informacijos centras 8 650 95216
spc@lygus.lt
Kauno m. Asociacija Kauno apskrities moterų krizių centras 8 679 31930
kaunoaspc@kamkc.lt
Kauno r., Prienų r., Birštono Asociacija Kauno moterų draugija 8 37 262773,
8 603 89833
kmd.asoc@gmail.com
Klaipėdos m., Neringos, Palangos m. Viešoji įstaiga Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centras 8 46 350099,
8 618 01464
kmn@moteriai.lt
Klaipėdos r., Kretingos r., Šilutės r., Skuodo r. Asociacija Kretingos moterų informacijos ir mokymo centras 8 445 78024,
8 605 82331
kmimc@kretvb.lt
Šiaulių m., Šiaulių r., Akmenės r., Joniškio r., Pakruojo r., Radviliškio r. Asociacija Moterų veiklos inovacijų centras 8 41 520239,
8 652 24232
mvic@splius.lt
Panevėžio m., Panevėžio r., Biržų r., Kupiškio r., Rokiškio r., Pasvalio r. Asociacija Lietuvos agentūros "SOS vaikai" Panevėžio skyrius 8 685 65540
paramosnamai@gmail.com
Kalvarijos, Marijampolės r. Asociacija Marijampolės apskrities moters veiklos centras 8 343 59525,
8 633 55007
spc.mar@gmail.com
Šakių r., Vilkaviškio r., Kazlų Rūdos, Jurbarko Asociacija Marijampolės apskrities moterų namai 8 617 23130
Moteru.namai@gmail.com
Alytaus m., Alytaus r., Varėnos r., Lazdijų r., Druskininkų Asociacija Alytaus miesto moterų krizių centras 8 611 54342
ammkc@aktv.lt
Jonavos r., Kaišiadorių r., Elekdivėnų, Ukmergės r., Kėdainių r., Raseinių r. savivaldybės VšĮ Moters pagalba moteriai 8 618 40044
info@moters-pagalba.lt
Telšių r., Plungės r., Rietavo, Mažeikių r. Viešoji įstaiga Telšių krizių centras 8 68 229459
kriziucentras@gmail.com
Visagino m., Ignalinos r., Zarasų Asociacija Visagino šeimos krizių centras 8 686 60657
viltisvskc@gmail.com
Utenos r., Molėtų r., Anykščių r. Asociacija Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centras 8 615 45464
anyksciumoterys@gmail.com
Kelmės r., Tauragės r., Šilalės r., Pagėgių Tauragės moters užimtumo ir informacijos centras 8 446 61565
taurage@moterscentras.w3.lt
Patikslinta 2014 08 17, remiantis oficialia LR SADM informacija. Parengė Asociacija Kauno moterų draugija (865052858)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)