1. Jos vaikai nenešiojo sauskelnių.

Vietoje plačiai paplitusio gaminio ji taikė vadinamąją „tuštinimosi komunikaciją“, t. y. M. Bialik stebėdavo savo vaikus, ieškodama užuominų, kad jiems norisi į tualetą. Jos pirmasis sūnus Milesas išmoko atlikti gamtinius reikalus į puoduką nesulaukęs pirmojo gimtadienio.

2. M. Bialik savo vaikus moko namuose.

Prieš tęsdama aktorės karjerą, M. Bialik pasitarė su vyru (dabar jau buvusiu) ir nusprendė vaikus mokyti namuose. Savo priežastis moteris įvardijo „YouTube“ paskelbtame vaizdo įraše. Jos buvo pakankamai pagrįstos ir, tikriausiai, pažįstamos visiems, kurie neleido savo vaikų į mokyklą. Štai keletas jų: galimybė kontroliuoti mokymo programą, tvarkaraštį ir geriau plėsti žinias, nes nereikia laikytis griežto plano.

3. Aktorės vaikai baudžiami neįprastai.

M. Bialik požiūris į bausmes yra unikalus: ant savo sūnų ji niekada nešaukia, nebaudžia ir, šiukštu, nekelia rankos. Drausmė palaikoma švelnesnėmis priemonėmis, tokiomis kaip bendravimas.

4. Jos vaikai gali miegoti kartu su mama.

Skirtingai nuo daugelio tėvų, galiausiai atpratinančių savo vaikus nuo miegojimo kartu, M. Bialik kaip tik skatina tokį elgesį ir dažnai miega kartu su sūnumis.

5. Gimdymas nėra privatus procesas.

Kai atėjo metas gimdyti antrąjį sūnų Fredericką, garsioji moteris priėmė keletą sprendimų. Pirma, ji gimdė namuose. Antra, pirmagimiui Milesui buvo leista dalyvauti gimdyme. Jis netgi nukirpo virkštelę.

6. Kūdikius reikia nešioti.

M. Bialik stengėsi kuo dažniau naudoti kūdikių nešioklę, nes mano, kad kūdikio nešiojimas stiprina mažylio ir mamos tarpusavio ryšį. Nešioklė yra jos holistinio vaikų auklėjimo metodo dalis.

7. Jos vaikai buvo maitinami krūtimi gana ilgai.

Kaip jau minėjome, garsenybė vadovaujasi holistiniu vaikų auklėjimo metodu, kurio vienas iš elementų – ilgesnis maitinimas krūtimi. Tiesą sakant, savo sūnus ji žindė tol, kol jie sulaukė trejų metų amžiaus.

Beje, ilgiau maitinti vaikus savo pienu ryžosi ir daugiau žinomų moterų, pavyzdžiui, Jada Pinkett-Smith, Miranda Kerr, Kourtney Kardashian ir kitos.

8. Jokių išmaniųjų telefonų.

M. Bialik kol kas nė vienam iš savo sūnų nenupirko išmaniojo telefono. Ji save laiko „senamadiška“ ir mano, kad vaikams nereikia telefonų ar kompiuterinių žaidimų.

9. Visiškai jokios mėsos.

M. Bialik yra veganė, taigi, ir jos vaikai. Anot moters, jos berniukai „į maistą žiūri vadovaudamiesi etikos ir moralės normomis.“

10. Jokių vaistų.

Bent jau esant lengviems negalavimams. Peršalimas ir gripas M. Bialik namuose gydomas ne vaistais nuo peršalimo, bet natūraliais būdais ir homeopatiniais preparatais. Moteris mano, kad kai kurie medikamentai trikdo natūralius organizme vykstančius procesus.

11. Galima ir neatsiprašinėti.

M. Bialik nesupyksta, jeigu jos sūnūs retkarčiais pamiršta tokius žodelius kaip „prašau“, „ačiū“ ar „atsiprašau“. Ji moko savo vaikus suprasti, kada ir kodėl reikia juos sakyti.

12. Jokio televizoriaus.

Nors M. Bialik yra televizijos žvaigždė, savo vyriausiajam sūnui ilgai neleido žiūrėti televizoriaus, o pirmoji jo matyta „laida“ buvo gimdymo namuose vaizdo įrašas, skirtas padėti Milesui pasiruošti broliuko atėjimui į šį pasaulį. M. Bialik tvirtina norinti apsaugoti savo vaikus nuo televizijos poveikio, kad jų raidai neturėtų įtakos ekrane rodomi dalykai. Visai logiška priežastis. Juk keletas britų animacinio serialo „Peppa Pig“ gerbėjų pradėjo kalbėti su britišku akcentu.

13. Jokių Kalėdų dovanų.

M. Bialik yra žydė, tačiau jos buvęs sutuoktinis švęsdavo Kalėdas. Moteris neturi nieko prieš senelių perkamas Kalėdų dovanas, bet pati šios tradicijos nesilaiko ir švenčia Chanuką (deja, jos vaikai vis tiek negauna dovanų).

14. Negalima naudotis internetu mokymosi tikslais.

Nors daugelis žmonių internete randa įvairiausių naudingų dalykų, M. Bialik netiki pasaulinio kompiuterių tinklo nauda ir savo vaikams liepia reikiamos informacijos ieškoti knygose. Nebloga mintis, nes dabartinė vaikų karta vargiai skaito.

15. Jokių žaidimų kambarių.

Naudingos paskirties neturintiems žaislams aktorės namuose nėra vietos. Padedantys mokytis žaislai – kitas reikalas. Moteris skatina savo sūnus domėtis gamtos mokslais ir muzika žaidžiant.

16. Viskas vyksta atsižvelgiant į konkrečius norus.

Daugelis tėvų nustato konkrečias valandas, kada keltis, eiti miegoti, valgyti, ir moko savo vaikus jų laikytis, bet M. Bialik mano, kad viskas turi būti daroma atsižvelgiant į vaikų norus.

17. Jos vaikai privalo tausoti aplinką.

M. Bialik rūpinasi, kad jos sūnūs gerbtų aplinką.

18. Jos vaikai turėjo kreiptis pagalbos į ją, ne į tėtį.

Ši taisyklė galiojo, kai M. Bialik dar nebuvo išsiskyrusi. Jeigu kildavo problema, kurią galėjo išspręsti mama, vaikai buvo skatinami netrukdyti tėčiui dirbti ir kreiptis tik į mamą.

19. Nederėtų šaukti.

Tobulų tėvų nėra. Kaip ir visi, M. Bialik taip pat kartais praranda savitvardą ir pakelia balsą, tačiau ji moko savo sūnus, kad rėkimas nėra geras pasirinkimas, ir visada atsiprašo, jei nesusivaldė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)