2019-aisiais, duodamas interviu internetiniam leidiniui „GED Magazine“, amerikiečių aktorius samprotavo apie tai, kaip tapo aktoriumi, ypač daug dėmesio skirdamas laikotarpiui, kai teko dirbti minėtos situacijų komedijos filmavimo aikštelėje.

Jį kalbinusiam Alexanderiui Rodriguezui R. Ewingas tada pasakė, kad aktorystės ėmėsi tarytum vaikas ir, laimei, paaiškėjo, kad ši profesija jam pati tinkamiausia. Visgi jo kelias į Holivudą nebuvo vien tik rožėmis nuklotas.

Gautas vaidmuo „Modernioje šeimoje“ visiško užimtumo R. Ewingui neužtikrino, tad nuolatos reikėjo sukti galvą, kaip dar kur nors padirbėti, rašoma portale nickiswift.com. Toks blaškymasis iš dalies paaiškina, kodėl R. Ewingas nesusibičiuliavo su jokiu aktoriumi, priklausiusiu serialą kūrusiai komandai.

„Jokių istorijų apie užsimezgusią bičiulystę papasakoti negalėčiau – nė vienas netapo geru mano draugu, tačiau visus aš nuoširdžiai gerbiu“, – sakė aktorius.

Nepaisant šito, serialą kūrę aktoriai, kaip sakė R. Ewingas, negalėjo nežavėti, o bendras darbas jam suteikė vertingos patirties.

Iš Floridos valstijos kilusio aktoriaus pavardė į spaudos antraštes pateko 2015-aisiais, kai savo „Twitter“ paskyroje jisai prisipažino esąs gėjus. Žinutėje, kurią tada parašė, laidos „Good Morning America“ dalyvį Eugene‘ą Batą aktorius pavadino ypač patraukliu. Paklaustas, ar šitoks pareiškimas tolygus prisipažinimui, kad jis gėjus, R. Ewingas atsakė niekada to ir neslėpęs.

Bėgant metams aktoriaus vardas žiniasklaidoje dominavo ir dėl kitų priežasčių, o ypač įsimena ir sukrečia atviras jo pasakojimas apie galybę plastinių operacijų, kurias derėtų pavadinti psichinės ligos rezultatu.

Kodėl R. Ewingas gailisi sprendimų operuotis

Portale „HuffPost“ 2015-aisiais pasirodžiusiame rašinyje, pavadintame „I Underwent Cosmetic Surgery for My Body Dysmorphia... And I Wish I Hadn‘t“ (Kankinamas kūno dismorfijos ryžausi kosmetinėms operacijoms... Norėčiau, kad to nebūtų buvę), R. Ewingas išsamiai papasakojo, kokie išgyvenimai jį privedė prie sprendimo ryžtis plastinės chirurgijos procedūroms.

Troškimas pasikoreguoti išvaizdą šitokiu būdu, kaip jis pats sakė, susijęs su konkrečius sutrikimu – kūno dismorfija. Remiantis Johnso Hopkinso universiteto medicinos mokyklos skelbiama informacija, kūno dismorfijos kamuojami žmonės neigiamai vertina savo kūną ir tai gerokai blogina jų gyvenimo kokybę.

„HuffPost“ išspausdintoje publikacijoje R. Ewingas papasakojo, su kokiu priekabumu analizavo kiekvieną savo kūno smulkmeną, kai persikėlė į Los Andželą, nes manė, kad išvaizda ypač reikšminga tam, kuris nori žengti aktoriaus keliu. Jis pernelyg daug nemąstydamas nusprendė pakoreguoti tai, ką suvokė kaip trūkumus, ir padaryti tai pasinaudojant kosmetinės chirurgijos specialistų teikiamomis paslaugomis.

Reidas Ewingas

Pirmiausia R. Ewingas pasirūpino skruostų implantais, po kurių įsodinimo teko nešioti visą veidą dengiančią kaukę ir kęsti veriantį skausmą. Po operacijos veidas liko deformuotas, todėl aktorius ryžosi smakro implanto įsodinimui, taip vildamasis pataisyti padėtį. R. Ewingas labai greitai suvokė, kad po kiekvienos procedūros privalo ryžtis dar vienai, kurios tikslas – pakoreguoti atsiradusią deformaciją.

Dėl nesibaigiančių plastinių procedūrų komiškame seriale „Good Luck Charlie“ nusifilmavęs aktorius buvo priverstas reguliariai laukti, kol sugis, ir begalę laiko praleisti niekieno nematomas, tad negalėjo pretenduoti į vaidmenis, kurie jam būtų buvę prieinami.

Net ir sukūręs ryškesnį personažą, pavyzdžiui Dylano „Modernioje šeimoje“, R. Ewingas turėjo ryžtis operacijai, per kurią veido implantai buvo pakeisti užpildais, tebuvusiais vien laikinu kosmetiniu sprendimu. Šitokia patirtis paskatino aktorių atsižadėti nuo bet kokių tolesnių invazijų į savo išvaizdą.

Kaip dismorfinis kūno sutrikimas paveikė R. Ewingo gyvenimą

Duodamas interviu leidiniui „Instinct“, R. Ewingas detaliai papasakojo apie vidinę būklę, nulėmusią įsisukimą į nesibaigiantį kosmetinių operacijų maratoną. Jo susirūpinimas besireiškiančiu sutrikimu, esą, neleido visiškai pasinerti į kuriamus personažus, konkrečiai – Dylano iš „Modernios šeimos“ charakterį.

„Savo atvejį galėčiau pavadinti invaziniu. Tai priminė smurtą prieš save patį. Man būtų padėjęs bent kiek didesnis pasitikėjimas savimi“, – sakė R. Ewingas.

Aktorius prisipažino, kad metai, praleisti „Modernios šeimos“ filmavimo aikštelėje, buvo kupini iššūkių, nulemtų ir plastinių operacijų, ir kovos su turimais kompleksais. Užuot tinkamai nusiteikęs vaidmeniui, R. Ewingas, kaip pats sako, gilinosi į dismorfinį kūno sutrikimą, nuo kurio kentėjo, ir be paliovos svarstė, ar verta tęsti aktoriaus karjerą.

Per išskirtinį interviu naujienų laidai „CBS News“ R. Ewingas prasitarė, kad darbas „Modernioje šeimoje“ ir pastangos išsivaduoti nuo dismorfinio kūno sutrikimo prilygo tikrų tikriausiai kovai, nes teko žūtbūt surasti būdą, kaip užgniaužti turimus kompleksus.

„Teko susidurti su atvejais, kai jaučiau, kad nenoriu būti filmuojamas iš tam tikros perspektyvos, – prisipažino R. Ewingas. – Įsitikinimas, kad esi netoleruotinai nepatrauklus, ypač blaško ir kartais jis tikrai pakišdavo koją.“

Stengdamasis įveikti turimą sutrikimą, R. Ewingas mėgina užsiimti tuo, kas galėtų pakelti jo savivertę, padėtų tobulėti ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją