Princas Edwardas buvo gana tolimas paveldėtojas į Britanijos sostą, tačiau pasirodo, jog 1994 m. jis turėjo šansą tapti Estijos karaliumi.

People.com skelbia, jog Estijos Rojalistų partija tuomet kreipėsi į Vesekso grafą, kuris šiuo metu yra 14-as Jungtinės Karalystės sosto paveldėtojas.

„Jūsų turima aktoriaus ir televizijos prodiuserio patirtis idealiai tiktų formuojant supratimą, kurio naujam karaliui reikės, derinant senovinę kultūrą su modernia politikos realybe“, – rašė rojalistai laiške princui Edwardui.

Deja, pasiūlymo šis atsisakė.

Bakingamo rūmai pavadino pasiūlymą žavia, tačiau vargiai įgyvendinama idėja“, skelbia leidinys „Mirror“. Labiausiai šiam žingsniui esą prieštaravo pati princo motina, karalienė Elžbieta II.

Tais pačiais metais, kai sulaukė estų pasiūlymo, Edwardas susipažino su Sophie Rhys-Jones, 1999 m. birželį ją vedė.

Vesekso grafai turi dvi atžalas – ledi Louise (17 m.) ir vikontą Jamesą (13 m.).

2020 m. princo Edwardo žmona Sohie teigė interviu „The Sunday Times“: „Auginame vaikus, formuodami supratimą, kad jie greičiausiai turės užsidirbti pragyvenimui. Todėl nusprendėme susilaikyti nuo titulo jo / jos karališkoji didenybė. Sulaukę aštuoniolikos, patys galės spręsti, ar jiems reikia titulo, bet menkai tikėtina, kad to norės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)