Filantropas ir jo partnerė dviratininkė Modesta Vžesniauskaitė kovą susilaukė mažojo Williamo Johno, primena stokesentinel.co.uk.

Nors pora mėgaujasi tėvystės džiaugsmais, Johnas atkreipia dėmesį, kad auginant sūnų netrūksta ir sunkumų.

Tačiau poros iššūkiai nebaugina, todėl jiedu neatmeta galimybės susilaukti daugiau bendrų vaikų. Kitais metais Johnas švęs 70-ąjį jubiliejų.

Berry Hillo mokykloje besimokęs Johnas jau turi penkis vaikus iš ankstesnių santykių: 41-erių Rebekah, 33-ejų Libby, 26-erių Rufusą, 19-metę Scarlett ir 17-metį Jacobi.

69-erių vyriškis, sveikstantis po neseniai patirtos siaubingos dviračio avarijos, pasakojo: „Jis yra fantastiškas kūdikis, nors reikia pasakyti, kad netrūksta darbo ir sunkumų“.

„Modesta šiuo metu yra išvargusi. Ji mano, kad Williamas yra tikras angelas, tačiau jis kol kas dar negyvena pagal dienotvarkę – jai tenka visą laiką maitinti, Modesta visiškai neturi laiko sau. Williamas miega mažai, bet Modesta taip jį myli, kad jai tai nėra sunku“, – dėstė J. Caudwellas.

„Man regis, sūnus gali būti panašus į mane, nes jam nereikia daug miego, o jo energijos atsargos atrodo begalinės“, – pridūrė milijardierius.

Kol Williamas dar mažas, Johno vaidmuo jo auginime labiau antraplanis.

J. Caudwellas aiškino: „Svarbiausias mano, kaip tėvo, darbas yra palaikyti Modestą, nes ji nuolat maitina kūdikį savo pienu – tai yra darbas pilnu etatu“.

„Ji yra tokia susitelkusi ir atsidavusi mama, kad mano indėlis šiuo metu atrodo išties minimalus. Aš esu tarsi palaikymo mechanizmas. Viliuosi, kad kai Modesta baigs maitinti Williamą, aš galėsiu tapti pilnavertiškesniu komandos nariu“, – sakė J. Caudwellas.

Kalbėdamas apie tapimą tėvu baigiant septintąją dešimtį, Johnas sakė: „Tiesą pasakius, man nebuvo keista ir vėl tapti tėčiu. Aš turėjau daug tėvystės patirties, tiesiog dabar viskas yra kiek kitaip. Dabar turiu šiek tiek daugiau laiko, nei turėjau tada, kai kūriau verslą. Ir streso dabar truputį mažiau“.

„Aš Williamui galiu skirti daugiau laiko, todėl ši patirtis man dabar yra išties maloni. Bet visų mano vaikų auginimas buvo maloni patirtis“, – tęsė J. Caudwellas.

„Visi mano vaikai džiaugiasi turėdami dar vieną brolį. Williamo mes susilaukėme prieš pat gimstant mano pirmajam anūkui, tad neabejoju, kad tokia situacija atrodė kiek keista. Tačiau keista būna tik iš pradžių, o tada visi džiaugiasi šeimos pagausėjimu – nuostabiu mažuoju broliuku. Tad mes esame viena didelė ir laiminga šeima“, – apibendrino J. Caudwellas.

Žvelgdamas į ateitį, Johnas sakė: „Savo vaikų atžvilgiu neturiu jokių lūkesčių ar svajonių, išskyrus tai, kad noriu, jog jie būtų laimingi ir paliktų pasaulį gražesnį, nei rado. O visa kita jau priklauso nuo jų pačių norų“.

„Akivaizdu, kad atsižvelgdami į norą siekti sėkmės ir Modestos norą siekti sėkmės sporto pasaulyje mes svarstome ir viliamės, jog Williamas galbūt taps labai ypatingu sportininku, gal dviratininku, gal dar kažkuo. Tačiau jis turi pats to norėti, nes iš tiesų viskas, ko mes norime, yra tai, kad jis būtų laimingas ir paliktų pasaulį gražesnį, nei rado“, – patikslino Johnas.

Pora taip pat išdėstė, kaip Williamo pavyko susilaukti į pagalbą pasitelkus vaisingumo kliniką.

38-erių Modesta atskleidė, kad labai troško šeimos pagausėjimo, o jos nėštumas ir gimdymas buvo netikėtai lengvi: „Nėštumas buvo nuostabus, o gimdymas – tiesiog fantastiškas. Man padėjo puikūs medikai iš Monako. Sakiau Johnui, kad galėčiau pagimdyti dar keturis!“

Tiesą pasakius, Johnas neatmeta minties susilaukti daugiau vaikų.

Jis pridūrė: „Aš apie tai svarsčiau. Man svarbiausia, kad ir vėl būčiau sveikas. Aš galvoju tik apie savo sveikatą, savo šeimą ir labdarą. Tai įmanoma, kai pasveiksiu ir Williamas bus kokiais šešiais mėnesiais vyresnis, na, ir jei Modesta pakankamai mane sužavės“.

Nuo tada, kai 2006-aisiais privataus kapitalo įmonėms „Providence Equity Partner“ ir „Doughty Hanson“ už 1,46 mlrd. svarų (maždaug 1,72 mlrd. eurų) pardavė savo kompaniją „Phones 4U“, Johnas daugiausia susitelkė į filantropinę veiklą.

Jo paties kelias į turtus prasidėjo nuo įsidarbinimo „Michelin“ gamykloje. Tada 17-metis Johnas per savaitę uždirbdavo vos tris svarus.

Johnas drauge su savo broliu Brianu 1987-aisiais įsteigė mobiliųjų telefonų prekybos kompaniją „Midland Mobile Phones“. Jie įsigijo 26 „Motorola“ telefonus, kiekvienas jų kainavo po 1 350 svarų (apie 1 591 eurą). Prireikė aštuonių mėnesių, kad šiuos 26 telefonus jie už du tūkstančius svarų už kiekvieną (apie 2 360 eurų) parduotų santechnikams, taksi vairuotojams ir televizorių remonto specialistams.

Praėjusiais metais Johnas savo namus Londono Meifeiro rajone atvėrė gerbėjams: pademonstravo juos laidoje „Britain’s Most Expensive Home: Building For A Billionaire“.

Johnas, kuris taip pat turi namus netoli Eklšolo, savo 15 miegamųjų namus Meifeire sukūrė sujungęs du namus. Jų plotas yra didesnis už Vestminsterio abatijos, o pastatui užbaigti prireikė aštuonerių metų.

Johnas abu pirminius pastatus įsigijo 2012-aisiais už 87 mln. svarų (apie 102 mln. eurų) ir planavo atkurti originalų jų dizainą, bet paskui sumąstė, kad padarys dar geriau.

Nuo to laiko šiems namams jis išleido 65 mln. svarų (apie 76 mln. eurų) ir nusamdė tris šimtus darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)