Tviterio duomenų analizės tarnyba „Bot Sentinel“ paviešino 114 tūkst. įrašų, susijusių su Saseksų kunigaikščiais. Nustatyta, kad maždaug 70 proc. neapykantos persmelktų komentarų apie porą parašyti vos iš 83 paskyrų.

„Pasitelkę vidinius ir trečiųjų šalių duomenų analizės instrumentus suskaičiavome, kad iš viso buvo galima pasiekti 17 mln. vartotojų. Pasitelkėme draugų/sekėjų ryšius, pasidalijimus, paminėjimus – visa tai mums padėjo įvardyti paskyras, priklausančias tam pačiam neapykantos tinklui. Mūsų tyrimas parodė, kad visos šios paskyros koordinavo savo veiksmus, mažiausiai viena atvirai verbavo žmones prisijungti prie jų neapykantos iniciatyvos tviteryje“, – teigiama ataskaitoje.

Tarnyba nustatė, kad tviteris jau anksčiau išjungė daugumą tokių paskyrų, tačiau naudotojai ėmė taikyti naują slapstymosi taktiką, įskaitant bandymus prisidengti parodija.

„Kiti, rašydami apie Sasekso kunigaikštienę Meghan, pasitelkė koduotą rasistinę kalbą, tikėdamiesi, kad taip nebus demaskuoti. Taip pat stebėjome kelias paskyras, kuriuos, siekiant išvengti sankcijų, buvo užrakintos arba deaktyvuotos“, – ataskaitoje teigia „Bot Sentinel“ specialistai.

„Bot Sentinel“ taip pat išsiaiškino, kad tviterio algoritmai aktyviai siūlė sekti kai kurias neapykantą kurstančias paskyras, o tam prireikė apsilankyti vos dvejuose iš jų.

Tviterio atstovas „BuzzFeed News“ sako, kad jie „aktyviai tiria visą informaciją ir paskyras, minimas ataskaitoje – bus imtasi veiksmų prie paskyras, pažeidžiančias tviterio taisykles“.

Kaip teigia „BuzzFeed“, tviteris jau išjungė keturias ataskaitoje minimas paskyras, o dar šešios buvo paverstos privačiomis.

40 metų M. Markle ir 37 metų princas Harry su bendra @SussexRoyal instagramo paskyra atsisveikino paskutiniu įrašu kovo 30-ąją – likus dienai iki oficialaus pasitraukimo iš britų karališkosios šeimos branduolio. Pora 2020 metų spalį dalyvavo „Teenager Therapy“ tinklalaidėje, kur Meghan papasakojo, ką reiškė ankstesniais metais „jaustis daugiausia patyčių visame pasaulyje sulaukiančiu asmeniu“.

„Man visai nesvarbu, ar jums 15 ar 25 metai. Jeigu apie jus kalbami neteisingi dalykai, tai labai smarkiai žaloja jūsų psichinę ir emocinę sveikatą“, – sakė M. Markle.

2021 metų pradžioje Sasekso kunigaikštis su „Fast Company“ bendravo apie skaitmeninio pasaulio įtaką.

„Gana ironiška, kad prieš porą savaičių pabudome vieną rytą ir išgirdome, kad Ruperto Murdocho laikraštis rašo, jog atsisakome socialinės žiniasklaidos. Mums tai buvo naujiena, juolab, kad per pastaruosius dešimt mėnesių tikrai neturėjome ko atsisakyti“, – kalbėjo Jungtinės Karalystės princas Harry.

Harry taip pat pažymėjo, kad socialinė žiniasklaida gali „pasiūlyti įrankių, kaip susiburti, užmegzti ryšį, o tai mums, žmonėms, gyvybiškai svarbu. Mums gyvybiškai būtina tiek išgirsti kitų istorijas, tiek kitiems pasakoti savąsias. Tai mūsų nuostabaus gyvenimo dalis. Ir supraskite mane teisingai. Tikrai nenoriu pasakyti, kad skaitmeninės erdvės reforma sukurs pasaulį, kur visada šviesu ir gera, nes tai nerealu. Ir tai nebūtų tikras gyvenimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)