„Ji pasakė, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, išgyveno penki žmonės, – anksčiau šį mėnesį duodama parodymus teigė V. Bryant. – Paklausiau, ar Gianna ir Kobe sveiki. Ji atsakė nesanti tikra.“

V. Bryant paskambino savo vyrui, krepšininko karjerą baigusiai „Lakers“ legendai, tačiau jis neatsiliepė. Moteris nepamiršo to fakto, jog sraigtasparnio avariją išgyveno penki žmonės, ir ieškojo daugiau informacijos. V. Bryant prisiminė, kaip skambino savo mamai ir prašė jos atvykti ir pabūti su dviem mažiausiais vaikais, skelbia latimes.com.

„Vėl pamėginau prisiskambinti savo vyrui, – pasakojo V. Bryant, – ir mano telefoną užplūdo pranešimai apie Kobe mirtį.“

Remiantis naujai paviešintais parodymais, kuriuose į NBA šlovės muziejų įtraukto krepšininko žmona išsamiai papasakojo apie tragiškąją dieną, apie vyro ir dukros mirtį V. Bryant oficialiai buvo pranešta tik po keleto valandų. Šią savaitę našlės advokatai teismui pateikė redaguotą jos parodymų ištrauką, kuri sudaro V. Bryant ieškinio prieš Los Andželo apygardą dalį.

V. Bryant Los Andželo apygardą padavė į teismą praėjusiais metais, pareiškusi, kad ji ir jos šeimos nariai patyrė didžiulį emocinį sukrėtimą, kai sužinojo, jog Los Andželo apygardos šerifo padėjėjai padarė šokiruojančių avarijos, nusinešusios V. Bryant vyro, dukters ir septynių kitų žmonių gyvybes, nuotraukų ir vėliau jomis pasidalijo.

V. Bryant teisininkų komanda reikalauja, kad šerifas Alexas Villanueva ir Los Andželo apygardos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Darylas Osby būtų atleisti. Tačiau Los Andželo apygardai atstovaujantys teisininkai siekia, kad prieš teismo posėdį, kuris turėtų įvykti 2022-ųjų vasario mėnesį Los Andželo centre esančiame federaliniame teisme, našlei būtų surengta nepriklausoma medicininė patikra.

Apygardos advokatai tvirtina, jog V. Bryant negalėjo patirti didžiulio emocinio sukrėtimo dėl avarijos nuotraukų, kurių taip ir nematė ir kurios nebuvo paskelbtos viešai, ir nori, kad būtų atliktas psichiatrinis tyrimas savo argumentui įrodyti.

„Šiaip ar taip, nebuvo paviešinta nė vienos sraigtasparnio avarijos nuotraukos, padarytos pirmuosius reagavimo veiksmus atlikusių asmenų, ką savo parodymuose patvirtino ir ponia Bryant“, – pažymėjo garsus Los Andželo Century City rajono advokatas Skipas Milleris, kurio kontora buvo pasamdyta Los Andželo apygardai ginti.

„Mes puikiai suprantame, kad ji išgyveno didžiulę netektį, ir užjaučiame, bet teisiniu atžvilgiu nemanome, jog ji galėjo patirti žalą dėl to, ko neįvyko“, – pridūrė jis.

V. Bryant advokatai atšovė, kad invazinė medicininė apžiūra nėra būtina ir kad emocinis sukrėtimas akivaizdžiai atsispindi jos parodymuose.

„Apygardos taktika – tai žiaurus bandymas priversti aukas susimokėti už spaudimą prisiimti atsakomybę, – nurodoma V. Bryant ginančių atstovų teismui įteiktame dokumente. – Užuot prisiėmusi atsakomybę už veiksmus, kuriuos pats šerifas apibūdino kaip visiškai netinkamus ir pasibaisėtinus, apygarda nusprendė padaryti viską, kad sukeltų kuo didesnį skausmą.“

V. Bryant advokatai remiasi ginamosios žodžiais, pasakytais spalio 12 d., kada jai teko atsakinėti į S. Millerio, veikiančio kaip apygardos įgaliotinis, klausimus.

V. Bryant tada papasakojo, kad, gavusi visą šūsnį žinučių su tekstu „RIP Kobe“, jinai išvyko pasiimti dukters Natalios, tą rytą dalyvavusios pasirengimo stoti į koledžą užsiėmimuose.

„Pasakiau jai, kad tėtis ir Gigi pateko į avariją. Liepiau nesijaudinti. Buvau tikrai, kad jiems nieko nenutiko, nes [žinojau, kad] penki žmonės liko gyvi, – prisiminė V. Bryant dukrai pasakytus žodžius. – Buvau tikra, kad tėčiui ir Gigi niko blogo nenutiko. Aš paprasčiausiai tai jaučiau, žinojau, kad jie būtų padėję žmonėms.“

V. Bryant taip pat prisiminė, kaip nuskubėjo į oro uostą ir mėgino patekti į sraigtasparnį, kuriuo iš Orindžo apygardos galėtų nuskristi į Kalabasą – miestą, kuriame nukrito jos vyrą su dukterimi ir dar septynis asmenis skraidinęs sraigtasparnis.

Visgi šio plano teko atsisakyti, mat vieno sraigtasparnio pilotas iškart pasakė: „Aš negaliu ten skristi. Oro sąlygos pernelyg prastos.“

Iš oro uosto „Lakers“ generalinis vadovas Robas Pelinka beveik dvi valandas vežė V. Bryant į Los Andželo šerifo departamento Malibu ir Lost Hills skyrių.

„Aš nepaliaudama klausinėjau, ar mano vyrui ir dukrai nieko nenutiko, – sakė V. Bryant, – bet niekas nesugebėjo man atsakyti.“

V. Bryant nurodė, kad šerifo departamento skyriuje tvyrojo chaosas, o ji buvo siuntinėjama iš vieno kabineto į kitą.

„Galop buvome nuvesti į visiškai mažą kambarėlį, kuriame teko be galo ilgai laukti. Ten buvo tik vienas šerifas, tad jo ir paklausiau, kas vis dėlto vyksta, kodėl man niekas nieko nepasako.“

Galų gale prisistatė šerifas Alexas Villanueva, lydimas pastoriaus ir kažkokios moters, vėliau prisistačiusios kaip žurnalistė.

„Paprašiau, kad ji išeitų, nes norėjau užsitikrinti privatumą“, – nurodė V. Bryant.

A. Villanueva pranešė V. Bryant, kad jos vyras ir duktė žuvo, o tada pasiteiravo, ar gali kuo nors padėti.

„Pasakiau, kad jeigu negali sugrąžinti man nei vyro, nei vaiko, tegu bent pasirūpina, kad niekas jų nefotografuotų. Paprašiau apsaugoti teritoriją“, – prisiminė V. Bryant.

A. Villanueva, esą, patikino, kad teritorija bus saugoma, tačiau V. Bryant pajuto savo prašymą privalanti išreikšti dar aiškiau ir atkakliau.

„Pasakiau: „Ne, noriu, kad tuojau pat paskambintumėte telefonu ir pasirūpintumėte teritorijos apsauga“, – prisiminė ji.

A. Villanueva išėjo iš kabineto, o sugrįžęs, anot V. Bryant, pasakė: „Viskas sutvarkyta. Teritorija saugoma.“

Deja, praėjus keletui savaičių po pragaištingos katastrofos, dienraščio „Los Angeles Times“ iniciatyva buvo atliktas tyrimas, per kurį pavyko išsiaiškinti, kad šerifo padėjėjai pasidalijo kraupiomis nelaimės vietos nuotraukomis.

V. Bryant patikino, kad sprendžiant iš to, kaip atrodė jos dukters ir vyro drabužiai, buvo galima numanyti, kokios būklės buvo jų kūnai ir kokie vaizdai, vaidinasi, turėjo būti užfiksuoti nuotraukose iš katastrofos vietos.

„Turiu vyro ir dukters drabužius. Galiu patikinti, kad jie patyrė milžinišką skausmą, – kalbėjo V. Bryant. – Kadangi pagal drabužius galiu nuspėti, kaip atrodė kūnai, man ypač sunku įsivaizduoti, kaip kas nors galėjo pademonstruoti tokį beširdiškumą ir tokią nepagarbą aukoms bei jų artimiesiems, kad apžiūrinėtų tas nuotraukas tarsi jie būtų gyvuliai gatvėje.“

Ne kartą V. Bryant duodant parodymus Los Andželo apygardai atstovaujantis S. Milleris atsiprašė dėl kelias valandas trunkančios apklausos.

„Labai apgailestauju, kad tenka šitai prisiminti, bet, kaip jau sakiau iš pat pradžių, turiu atlikti savo darbą“, – atsiprašinėjo S. Milleris.

„Tikrai neturėčiau šito prisiminti, bet vyksta teismo procesas“, – atsakė V. Bryant.

„Sutinku, bet teismo procesas vyksta jūsų iniciatyva“, – užsiminė S. Milleris.

„Noriu, kad būtų prisiimta atsakomybė“, – paaiškino V. Bryant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)