Mažylė Sienna Mapelli Mozzi yra 11-oje vietoje, jos mama – 10-oje.

Gimus Siennai, princesė Eugenie ir už jos eilėje į sostą išsirikiavę karališkosios šeimos nariai nukrito viena pozicija žemyn, informuoja people.com.

Interneto svetainėje royal.uk esantis sąrašas buvo atnaujintas praėjus beveik penkioms savaitėms nuo Siennos gimimo, tačiau toks delsimas yra gana įprastas. Pavyzdžiui, birželio mėnesį gimusi Meghan Markle ir princo Harry dukrelė Lilibet Diana sąraše atsidūrė po septynių savaičių.

Kai Beatrice sesuo princesė Eugenie vasario mėnesį susilaukė sūnelio Augusto, royal.uk buvo atnaujinta tik beveik po dviejų mėnesių.

Beatrice vedęs E. M. Mozzi niekada netaps įpėdiniu (į sostą taip pat negali pretenduoti Beatrice mama Sarah Ferguson, princo Williamo žmona Kate Middleton ir M. Markle).

Nors karališkoji šeima Siennos vardo nepapildė jokiu titulu, E. M. Mozzi kilęs iš Italijos aristokratų giminės, ir po 2020 m. liepos mėnesį įvykusių vestuvių princesė Beatrice tapo Italijos grafiene („contessa“) bei kilmingąja („Nobile Donna“).


Edoardo tėvas yra grafas Alessandro Mapelli Mozzi. Būdamas vyriausiuoju sūnumi, Edoardo paveldės XVIII a. pastatytus rūmus Villa Mapelli Mozzi, stovinčius šiaurinėje Italijos dalyje.

„Edoardo – vienintelis įpėdinis, užtikrinsiantis šeimos tęstinumą – anksčiau „The Daily Mail“ sakė Alessandro. – Jis yra grafas, jo žmona automatiškai taps grafiene, o jų vaikai bus grafai ir kilmingieji.“

Princesė Beatrice ir E. M. Mozzi dukrelės vardą paviešino tik spalio 1-ąją ir tą pačią dieną pasidalijo miela nuotrauka, kurioje įamžinti Siennos Elizabeth pėdų įspaudai. Nors akivaizdu, kad antrasis vardas buvo duotas karalienei Elžbietai II pagerbti, pirmasis vardas buvo kiek netikėtas pasirinkimas. Kalbama, kad iš pradžių buvo svarstomi šie vardai: Matilda, Florence, Arabella, Cecelia ir Francesca.

Visgi 33-ejų metų amžiaus princesė Beatrice pasirinko vardą, subtiliai pagerbiantį jos mamą Fergie.

„Jie ieškojo itališko vardo, prasidedančio raide S, ir rado puikų variantą, nes žodis „sienna“ reiškia rausvai rudos spalvos pigmentą, o būtent tokios spalvos yra Sarah Ferguson plaukai. Beje, šią plaukų spalvą paveldėjo ir Beatrice, ir Sienna“, – žurnalui „Hello!“ atskleidė šaltinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją