Neseniai 38-erių metų amžiaus vyrui priklausantis restoranų tinklas „Nusr-et“ atidarė pirmą restoraną Jungtinėje Karalystėje (JK). Londone, Naitsbridže, duris atvėręs kepsnių restoranas yra jau 15-as, praneša thesun.co.uk.

Pasiturintys gurmanai suskubo paragauti įspūdingojo antrekoto, padengto 24 karatų auksu, nepabūgę ne mažiau įspūdingos kainos, kad galėtų stebėti, kaip Nusretas Gokce firminiu judesiu barsto druską. Tiesa, kitus lankytojus šokiravo 11,5 euro kainuojantis kokakolos buteliukas ir mėsainis už 115 eurų.

Sėkmingas restorano atidarymas yra naujausias žaibiškai praturtėjusio turko gyvenimo istorijos puslapis. Buvusio mėsininko padėjėjo turtas dabar vertinamas apie 50 mln. eurų. N. Gokce turi rūmus gimtajame Stambule ir privatų lėktuvą, kuriuo skraido į savo restoranus Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), Turkijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).


Jo vaizdo įrašai, kuriuose virėjas demonstruoja mėsos pjaustymo įgūdžius ir pusnuogis sportuoja, pritraukė 11 mln. sekėjų. Salt Bae teigimu, kasdien gatvėje jį sustabdo mažiausiai tūkstantis gerbėjų.

Tamsius kostiumus, akinius nuo saulės ir cigarus mėgstantis N. Gokce save praminė Druskatėviu ir ne kartą parodijavo legendinį filmą apie mafiją „Krikštatėvis“ („The Godfather“).

Šiame straipsnyje apžvelgsime prašmatnųjį devynių vaikų tėčio, tarp kurio gerbėjų yra Davidas Beckhamas, Christiano Ronaldo bei Leonardo DiCaprio, gyvenimą.

Pradžia nebuvo lengva

Nusretas gimė kalnakasio šeimoje, rytiniame Stambulo priemiestyje, ir kartu su penkiais broliais ir seserimis augo visiškame skurde. Dėl finansinių sunkumų tėvai jį atsiėmė iš mokyklos, todėl berniukui teko dirbti nuo mažų dienų.

Sulaukęs 13-os metų, N. Gokce tapo mėsininko padėjėju ir 10 metų sunkiai dirbo įvairiuose Turkijos restoranuose. Vėliau jis persikėlė į Buenos Aires, turėdamas tikslą gilinti žinias apie mėsą. Vaikinas už dyką dirbo restoranuose ir svajojo tapti sėkmingu virėju JAV.

„Nuolatos galvojau, kaip būtų šaunu atidaryti savo restoraną“, – BBC prisipažino turtuolis.

2010-aisiais, būdamas 27-erių metų amžiaus, jis įgyvendino savo svajonę – atidarė pirmąjį „Nusr-et“ kepsnių restoraną Stambulo Etiler rajone. Tada restorane buvo tik aštuoni staliukai ir 10 darbuotojų.

Po pažinties su Turkijos verslininku Feritu Sahenku, kurį taip sužavėjo restorano patiekalai, kad jis pasiūlė investuoti, N. Gokce atidarė daugiau restoranų įvairiuose Vidurinių Rytų miestuose, įskaitant Ankarą, Dohą ir Dubajų.


Seksualiausias instagramo mėsininkas

Šlovė socialiniuose tinkluose Nusretą aplankė žaibiškai. 2017-ųjų sausio mėnesį jis paskelbė 36 sekundžių trukmės videoįrašą, pavadintą „Osmanų kepsnys“. Vaizdo klipe turkas supjausto kepsnį su kaulu ir atlieka savo firminį judesį – nelyginant kobra ištiesta ranka barsto druską ant sultingos mėsos.

Atlikėjas Bruno Mars šiuo vaizdo įrašu pasidalijo tviteryje, ir netrukus jis buvo peržiūrėtas 2,4 mln. kartų. Dabar peržiūrų skaičius peržengė 11 mln. ribą. Taip pat išpopuliarėjo barstymo judesys bei balti marškinėliai bei juodi džinsai, galiausiai virtę Salt Bae darbo uniforma, o N. Gokce pelnė „seksualiausio instagramo mėsininko“ titulą.

„Ruošdamas kepsnius, visą dėmesį sutelkiu į mėsą, įskaitant druskos barstymo etapą“, – kartą paaiškino jis.

Pažintis su D. Beckhamu ir apstulbęs L. DiCaprio

Puikiai besiklostantis verslas sukūrė sąlygas plėstis Amerikoje (nauji restoranai buvo atidaryti Dalase, Bostone, Beverli Hilse ir Niujorke), taip pat vienas naujas restoranas atvėrė duris Graikijai priklausančioje Mykonos saloje. Tokios žvaigždės kaip C. Ronaldo, D. Beckhamas, DJ Khaledas ir Naomi Campbell neatsispyrė pagundai paragauti gardžių kepsnių. Vienoje „Nusr-et“ instagramo paskyroje esančioje nuotraukoje užfiksuotas apstulbęs L. DiCaprio, stebintis, kaip N. Gokce beria druską ant jo antrekoto.


Sėkmė atnešė ir nemažus turtus, todėl 2019 m. Salt Bae nepagailėjo beveik 42 mln. eurų už garsųjį pastatą „Macka Palace“, stovintį Stambulo Šišlio rajone. Po dvejus metus trukusio lakstymo po savo restoranus įvairiose šalyse N. Gokce pareiškė, kad nori daugiau laiko praleisti gimtajame mieste, ir persikėlė į „Macka Palace“ butą, kuris kadaise priklausė XX a. amžiaus dramaturgui Abdulhakui Hamidui Tarhanui, Turkijoje vadinamam Didžiuoju Poetu.

Taip pat teigiama, kad jis įsigijo ne vieną namą JAV, nes dažnai pozuoja prie nuosavo baseino Beverli Hilse, bei jodinėja arkliu jam priklausančioje rančoje.

Sunkiai dirbantis virėjas, regis, nemėgsta vairuoti, bet keliauja stilingai. Viename vaizdo įraše matyti du asmeninių vairuotojų vairuojami „Rolls Royce“ automobiliai, kainuojantys daugiau nei po 290 tūkst. eurų kiekvienas. Kitame videoklipe turkas parodijuoja sceną iš „Krikštatėvio“ ir prie didžiulio dvaro atvežamas senoviniu automobiliu.

Devyni vaikai su paslaptinga moterimi

Nors daugelyje nuotraukų N. Gokce draugiją palaiko gražios moterys, asmeninį virėjo gyvenimą gaubia paslaptis. Neseniai paviešinti kadrai leidžia daryti išvadą, kad jis susitikinėja su modeliu Candy Denat, tačiau pats Salt Bae kartą tvirtino esąs pernelyg užimtas santykiams, nes kiekvieną dieną keliasi trečią valandą ryto ir miega vos po penkias valandas per parą.

„Esu taip susikoncentravęs į darbą, kad neturiu laiko susitikinėti su moterimis, – sakė jis. – Neturiu laiko merginai.“

Vis dėlto ne taip seniai N. Gokce paskelbė nuotrauką, kurioje yra apsuptas devynių vaikų, ir parašė: „Vyras, kuris neskiria laiko savo šeimai, nėra tikras vyras.“

Gerbėjai yra įsitikinę, kad visi nuotraukoje esantys vaikai, įskaitant naujagimį, yra jo. Šią versiją iš dalies patvirtina keletas kitų nuotraukų. Pavyzdžiui, vienoje iš jų matyti mėsininko prijuostę užsirišęs berniukas, o po kadru puikuojasi žodis „ateitis“. Kad ir ką garsusis virėjas pasirinks, jo partnerei teks konkuruoti su pirmąja jo meile – mėsa.

„Dievinu mėsą. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be jos. Mėsą valgau septynias dienas per savaitę, įskaitant pusryčius, – paatviravo turkas. – Pusryčiai be rūkytos mėsos ar dešros – ne pusryčiai.“

Salt Bae laimei, mėsą dievina ne jis vienas. Tūkstančiai klientų sukrovė nemenkus turtus ir leidžia mėgautis prabanga. Visgi N. Gokce teigia tebesąs tas pats mėsininko padėjėjas, Stambule vos sudurdavęs galą su galu.

„Mano gyvenimas nepasikeitė, – „NBC News“ sakė jis. – Tačiau ir toliau dirbu nuo aušros iki sutemų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)