Gabby Petito kūnas praėjusį mėnesį buvo rastas netoli vieno poros aplankyto JAV nacionalinio parko Vajominge. Žiniasklaida skelbia, jog tuo metu ji buvo mirusi jau kelias savaites.

Merginos sužadėtinis Brianas Laundrie yra vienintelis įtariamasis šioje tarptautinio dėmesio sulaukusioje byloje, tačiau jis taip pat dingo ir yra ieškomas.

Influencerė“ išgarsėjo savo nomadišku gyvenimo būdu ir socialiniuose tinkluose dalindavosi akimirkomis iš kelionių po Amerikos nacionalinius parkus. Tačiau merginos dingimas taip pat paskatino karštas diskusijas apie tai, kiek daug dėmesio žiniasklaidoje skiriama baltaodėms moterims, palyginus su kitų rasių atstovėmis.

Antradienį koroneris Brentas Blue spaudos konferencijoje sakė, kad G. Petito palaikai aptikti vienoje stovyklavietėje su smaugimo žymėmis. Kūnas lauke praleido „nuo trijų iki keturių savaičių“ ir buvo rastas rugsėjo 20-ąją, sakė jis.

Ekspertas negalėjo atsakyti, ar merginos nužudymui panaudotas koks nors įrankis, o taip pat neatskleidė toksikologinio tyrimo rezultatų. Vis dėlto, B. Blue informavo, jog G. Petito mirties metu nesilaukė. Anksčiau socialiniuose tinkluose sekėjai svarstė, kad sužadėtinis galimai ją nužudė dėl nepageidaujamo nėštumo.

„Deja, tai tėra viena iš daugybės mirčių, susijusių su smurtu artimoje aplinkoje, ir man labai gaila, kad tos kitos mirtys nesulaukė šitiek dėmesio“, – sakė jis, pridurdamas, jog šiuo metu vyksta tikras „cirkas“.

Blogerės dingimas visame pasaulyje prikaustė savamokslių detektyvų dėmesį – nuo televizijos asmenybių iki „TikTok“ vartotojų.

G. Petito liepą išvyko iš savo namų Niujorke pakeliauti po šalį su sužadėtiniu. Pora kelionės akimirkomis dalijosi socialiniuose tinkluose. Rugsėjo 1-ąją B. Laundrie vienas sugrįžo į savo namus Floridoje, vairuodamas porai priklausantį baltą furgoną. Apie savo grįžimą jis nepranešė G. Petito šeimai ar policijai.

Keliomis savaitėmis anksčiau, rugpjūčio 12-ąją, pietų Jutos policija buvo iškviesta dėl galimo smurto atvejo, susijusio su šia pora.

G. Petito šeima apie merginos dingimą pareigūnams pranešė rugsėjo 11-ąją dieną.

B. Laundrie, kuris šiuo metu yra vienintelis įtariamasis šioje byloje, dingo rugsėjo 14-ąją, kuomet išėjo pasivaikščioti, teigia jo tėvai.