Sh. Doherty savo „Instagram“ paskyroje paskelbė įrašą, skirtą spalį kasmet minimam kovos su krūties vėžiu mėnesiui. Žvaigždė pasidalijo keliomis nuotraukomis, kurias pavadino „Mano kelionė nuo pirminės diagnozės iki atkryčio“. Nuotraukos buvo padarytos prieš kelerius metus, kai Sh. Doherty po mastektomijos buvo taikomas chemoterapinis gydymas. Šios nuotraukos pasakoja apie sunkią aktorės kasdienybę.

„Ar tai atrodo gražiai? Ne, bet tokia yra realybė. Aš viliuosi, kad tai padės žmonėms įgyti platesnį išmanymą ir sužinoti, kaip iš tiesų atrodo vėžys. Tikiuosi, jog tokiu būdu aš paskatinsiu žmones reguliariai tikrintis, atlikti mamografiją, įveikti baimę ir pažvelgti jai tiesiai į akis. 2015-aisiais aš išgirdau diagnozę: krūties vėžys. Man buvo atlikta mastektomija, o po to laukė chemoterapija ir spindulinis gydymas. Po chemoterapijos man dažnai iš nosies bėgdavo kraujas. Nežinau, ar kam nors iš jūsų teko tai patirti. Aš nepaprastai pavargdavau, nuotaiką man praskaidrindavo smagios pižamos. Atrodžiau juokingai, tačiau tokiu būdu galėjau iš savęs pasijuokti. Būtent humoras ir padėjo man išgyventi dalykus, kurie atrodė neįmanomi. Aš tikiuosi, kad mes visi rasime būdų pasijuokti iš, regis, neįmanomų dalykų“, – į savo sekėjus kreipėsi Sh. Doherty.


Rugsėjį Sh. Doherty taip pat papasakojo apie gyvenimą sergant paskutinės stadijos vėžiu. Aktorė prisipažino, kad viešai pasakodama apie savo ligą ji jaučia atsakomybę žmonėms. Ji ragino visus būti atidesniems savo sveikatai. Tačiau kasdienybėje, bendraudama su vyru ir draugais, Sh. Doherty apie ligą prisimena ne taip ir dažnai.

„Mano vyras (Sh. Doherty 2011-aisiais ištekėjo už fotografo Kurto Iswarienko, vaikų pora neturi) sako, kad iš šalies niekados neatspėtumei, jog sergu vėžiu. Aš niekados nesiskundžiu savo savijauta. Tiesą pasakius, aš apie tai beveik nekalbu. Dabar tai tiesiog tapo mano gyvenimo dalimi“, – pasakojo aktorė.

Sh. Doherty teigia, kad šiuo metu mėgaujasi gyvenimu: leidžia laiką su draugais ir šeima ir darbuojasi. Praėjusiais metais Sh. Doherty gerbėjams prisipažino, jog nori pasirengti savo išėjimui iš šio pasaulio ir įrašyti artimiesiems skirtas vaizdo žinutes. Aktorei sunku pradėti šį procesą, nes kol kas ji nejaučia, kad jos misija šioje žemėje jau baigta.

„Jaučiuosi esanti labai sveikas žmogus. Sunku užbaigti savo reikalus čia, kai atrodo, kad gyvensi dar 10–15 metų“, – savo išgyvenimais pasidalijo Sh. Doherty.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)