40 metų didysis kunigaikštis Georgijus Michailovičius Romanovas ir jo 39 metų sužadėtinė italė Rebecca Virginia Bettarini įžadus duos buvusios imperijos sostinės Sankt Peterburgo Šv. Izaoko sobore, dalyvaujant dešimtims monarchijų atstovų.

Į religinę ceremoniją Rusijos antrame pagal dydį mieste atvyko šimtai užsienio svečių, tarp jų – Ispanijos karalienė Sofia, Lichtenšteino princas Rudolphas ir princesė Tilsima, taip pat buvęs Bulgarijos karalius ir jo sutuoktinė.

G. Romanovas sakė, kad pora pasirinko Sankt Peterburgą tuoktuvėms, nes šis miestas buvo pirmoji vieta šalyje, kur jo šeima sugrįžo 10-ojo dešimtmečio pradžioje.

„Jis labai, labai artimas mūsų šeimai“, – prieš vestuves sakė jis Sankt Peterburge įsikūrusiam naujienų tinklapiui „Fontanka“.

Kunigaikštis pridūrė, kad Sankt Peterburgas yra „Rusijos istorija – Romanovų dinastijos istorija“.

Madride gimęs G. Romanovas yra didžiosios kunigaikštienės Marijos Vladimirovnos Romanovos, pasiskelbusios Rusijos imperatoriškojo sosto įpėdine, sūnus.

Ji yra didžiojo kunigaikščio Kirilo – paskutinio Rusijos caro Nikolajaus II, 1918 metais nužudyto bolševikų kartu su žmona ir vaikais, pusbrolio – anūkė.

Ortodoksų Bažnyčia 2000 metais kanonizavo šią šeimą kaip kankinius.

G. Romanovas, baigęs Oksfordo universitetą ir didžiąją savo gyvenimo dalį praleidęs Prancūzijoje, su R. V. Bettarini susipažino Briuselyje, kur jis tuomet dirbo Europos Parlamente.

R. V. Bettarini pernai atsivertė į stačiatikių tikėjimą ir pakeitė vardą į Viktoriją Romanovą.

Prieš persikeldamas į Rusiją prieš trejus metus Romanovas taip pat dirbo Rusijos kasybos milžinėje „Nornikel“.

Iš pradžių pora gyveno Pamaskvėje, vėliau persikėlė į miesto centrą šalia Kremliaus.

Dabar G. Romanovas dirba prie kelių labdaros projektų.

Jis pareiškė tikįs, kad Europos ir Rusijos karališkosios šeimos galėtų padėti Maskvai ir Vakarų valstybėms pataisyti pašlijusius ryšius.

„Manau, kad galime būti geros valios ambasadoriai“, – sakė G. Romanovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)